KAMI TAK BELI..TRANSPORT CHARGE RM1500!!! | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, May 5, 2009

KAMI TAK BELI..TRANSPORT CHARGE RM1500!!!

sebelum meneruskan bacaan anda..tgk gambar ni dulu ..dah ada chance nak amik gambar full klcc kan sebelum ni nak amik kena dongak2 (pandangan dari level 3)

aku rasa derang suruh reg kat level 3 tu..sbb nak suruh masuk tgk hall kat atas tu..seme bahagian letrik..kami masuk kejap..pastu keluar terus ke destinasi..sbb mmg tak target nk beli apa2 pon kat situ..lcd kan dah ada :P

round2...target nak tgk wardrobe jer..kalo ok leh booking price dulu..kendian2 buat kan



aku gigih pi berenti layan diamond..ermm tak nak ckp byk isu diamond..
korang pon leh search baca kan..

pastu masuk la kian classic booth..tgk rege..tgk design
mostly skrg mmg sliding door lah ..yg beza design depan tu jer..

rege utk wardrobe ni .. yg standard lah,melamin,no glass
6 kaki =rm2300
7 kaki=rm2500
8 kaki=rm2700

kalau ada glass..tambah sekeping glass lbh krg rm200 kalo besar..kecik murah sket kot
pastu ..kalo dalam almari mungkin guna dinding simen tu..tak pakai kayu
kalo wall to wall lain rege..kalo tak wall to wall kena tambah rege utk tepi tu lbh krg rm100-200 kot

kalo dalam guna kayu jugak..kos lbh krg rm3600 (8 kaki)..ada glass ..material ni kayu jenis glossy rasanya ..tak igt

kalo korang nak tgk gambar2 dan harga ada jugak..kat brochure..kalo nak..aku amik pic,
kat homedec ..asben curik2 jer amik..skali tu dia tgh amik..org tu tunjuk tgn tak kasi :P



kipas lawa2..brand alpha..aku dulu tak sempat nk sevey kipas..peknen masa tu ..tak larat nk jalan byk kedai..so amik yg mana ada lah..



kalo dapur gini..mau keje dok ngelap tak masak2 la aku haha..sayang punya pasal
wardrobe ni tak tanya la rege..sbb dah tau kos pengangkutan mahal



ha..sale2...ada stainless steel..ada tak..

hand bidet..org tu dok explain..asben sebok nak amik gambar..
kami beli kah?

ehem2..aku dok mintak less lagik tu sebelum dia final tulis atas resit haha
sorento ada 20% less ..

cari cermin utk bathroom..tp byk tak menepati citarasa..ada corak2 tepi..tak minat
aku nak yg plain..mcm ikea lbh krg
adala yg bekenan..tp di jual satu set yg sinki pulak...tp cantik la...kira furnitute utk bathroom...
lain kali target yg tu pulak..priority utk benda lain


built in dress table ni rm600 ..melamin
aku tny kalo tmh 2 drawer bwh tu...tmbah lag rm300 kot..saiz dia ngam2 utk letak kat bilik tido kami..tak pa dah tau range rege..senang sket


utk panel tv console ..kos lebh krg rm2800 utk 8 kaki
aku tny 6 kaki lbh krg rm2600..tp design derang aku tak minat..just tny utk bajet2 ja


so..apa kami beli?haha
masa kat kian classics tu..kami tny kos ke seremban..dia kata rm1500!!utk 3 kali pegi
pastu kat company satu lagi..rm800....so mmg tak booking kat situ lah..cuma leh bajet rege jer

gi tengok landscape company,ermm gazebo tak byk pilihan..pastu water feature pon tak best sgt design..yg moden dan latest design rege rm9k hahahahhaa...gelak jer la aku bila adik tu bgtau
lain kali jer la dik..tp utk landscape..no transport charge utk belian lbh 2k


kesimpulan,utk sevey rege ,
1.wardrobe-ada cermin ke tak,dalam almari pakai dinding asal atau kayu,jenis kayu

aku bajet bawah rm2500 utk 8 kaki


sebelum pegi homdec tu..aku call mr poh kitchen aku tu..nak tau rege dia dulu

"hello mr poh,u bizi ka"
"sapa ni?"
"alaaa..i la..rohana vision home,i nak tnya jer ni..wardrobe 8 kaki berapa u amik"
"ermm lbh krg 2k lebih sket..tgk la u nak mcm mana"
"ok2..i tny ja dulu"
"bila i nak gi ukur?skrg kayu sudah turun harga maaa..u pilih kayu baik lagi"
"eh eh eh nanti dulu ..u ni..i baru tanya..nnt i call u balik"


so apa kami beli kat sini?haha tungguuuuuu...naza ko jgn dok tanya aku byk kali..dah la org tu tak jadik dtg install weekend ni..nak cuti wesak pulak huhuhuhuhu tekanan

13 comments:

~~ciklinn~~ said...

sonokknya dapat gi sini..... leh cuci2 mato........

mama uzma said...

bestnya gi sana....
lg best klu masyukkk kan..
hehehe...

PuteriSatu said...

na...macam memacam beli nih....
akak satu pun tak sempat nak survey bebetul..dengan ramai orang bagai kan...cam tak puashati je..

NaZa said...

bile la nak kuar entry hasil belian ko ni... jenuh tunggu.. hihihi

KV said...

akak dok kumpul duit nak wat wardrobe nyatuh kt blik utama. Takpe, sikit2 lama2 jd bukit.

bie said...

lawo2 semua...rege pun lawa...nmpknya kene beli umah dl nih haha

kirana said...

ciklinn,
baru balik bercuti kah hihihi

mama uzma,
tu la tu..kalo poekt kembung rasa nak sauk ja hahaha

k.puteri,
ala kak ..tak memacam pon..
sket ja beli...


KV,
fuyoooo nyatoh tu ..kelassss
kumpul kak..kami pon sama...tak penuh lagi tabung ahahha
gini la caranya..nk buat sekali arung ongkos tak byk

bie,
beli cepat2 bie ahha..pasni gila homedec lak

my little family said...

akak pun dah lama nk dress table mcm tu tp sampai skrg xdpt jgk sbb xde tempat nk letak dah..bilik kecikk katil lak king size..huhu

cikda said...

ade beli la tu..wokeh aku tggu hg buat entry..

genny da bomb said...

nyampas aku ana nih..suka buatku tertunggu2..hehehe..ada bajet apa pun leh buat kan..aku bleh usha je la dulu skang ni..lagipun aku ni buta seni aa weiii..tak gheti nk hias umah uwaa!!!nk sevey pun malas kekekeke

kirana said...

MA,
MEKAP ATAS KATIL JER LA KAK :p

CIKDA,
KEKEKEKE...JGN LETIH TUNGGU DAH LER


GENI,
BUKAN KER HANG RETI LUKIS?TAK BUTA SENI LA TU..ALA GENI ..BUAT IKUT SUKA MATA KITE TGK LAAA..

TUNGGU ENTRI TAK SEBERAPA TU YER..NTAH BILA NK BUAT NTAH..TUNGGU ORG TU PASANG KOT

genny da bomb said...

heheh lukis tu reti aa..maksud aku buta bab nk jadi kretip nk menghias tu..apsal la aku takleh nk develop idea nk hias cemana huhuhuhu...bengap sungguh otak aku nih..bila tah jiran nak ajak masuk umah dorang bleh la aku cilok cara dorang susun barang kan haha..

cam hantaran ng gift kawen ni kan..tgk kawan2 aku siap buat sdiri..kalo aku..wakkaakkakaa..aku leh pandang je la takde idea nk buat apa kekekeke

kirana said...

GENI,
KALO JIRAN TAK AJAK..HANG PI TGK SHOWHOUSE...LAGI BEST NAK CILOK IDEA..TAK PON TGK JER DECO MAG..MCM2 ADA..TAK LARAT NK TGK LA PULAK

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin