MESIN RUMPUT DILEMA..TIADA LAGI | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, May 19, 2009

MESIN RUMPUT DILEMA..TIADA LAGI

kesinambungan dari entri nak jadi pemotong rumput
keputusan telah dibuat..dan dalam tgh dok wat keputusan..pucuk dicita ulam mendatang..dapat sesuatu yg buleh digunakan utk membeli ini..yeayyy!

pagi2 sabtu tu..cepat2 bersiap..takut kedai tutup lak tengahari..aku pon bangun awal..siap bersih umah kul 9 hehe..
ngn nak kemaskan beg nak balik kampung lagik...
org laki senang ja..kite yg pmpn ni la...beg anak..beg kita..baju tu baju ni..



di kedai itu..org tu masih igt lagik asben..agaknya tak ramai kot nooo...minggu lepas asben datang..tp amik gambar jer kan..agaknya tu dia igt kot..ada ka org amik gambar kat kedai2 mesin ni kan



test2....haiyaaaa rock la pulak tokei ni..koyak kat lutut tuuu hahahah


ni utk adjust level rumput


haaa ni la dia...BOSCH ROTAK 320 ....pakai letrik..1000w ..mcm vakum gak la
tak sabar nk rasmikan mgu ni..mgu lepas terus balik merlimau..tak sempat test kat umah

dapat tawar rm520 jer..aku mtk rm500 tak dapat...kat jusco rm559


masa asben dok bayar tu..aku masuk la last minit nk mintak tawar lagi

"u baru lepas 4 bulan bersalin ke?" ..tanya bini tokei tu..
"aa..baby 4 bulan 1/2..tu ada dlm keta tu tgh tido"
"aiyaa u tak nampak berubah pon.."
(dalam hati aku..mcm la dia penah tgk aku sblm ni)
"ya ker.."hehehe..gelak2 kembang

"kembang la tu..cecece"asben nyampuk depan dia...cehhhh tak bagi laluan aku nk kembang sket
hahahhhaha


tapi kalo org tgk aku masa sekolah ngn skrg ..sure jauh beza hahahahha..dulu keding giler..skrg kira dah berisi la..harap2 jgn berisi byk sgt..kang terkejut lak aida tgk aku bila terserempak nnt :)

12 comments:

:: HUSNA :: said...

mggu ni boleh la pi rasmi mesin rumput tu... jgn hangat2 taik ayam sudah la no... hihi..

berat hg bape ana?
aku br anak sorang.. tp berat dh naik tuttttt.... hihi.. xleh bgtau..rahsia... tp naik mmg byk la...
tulunnnnn..
bg petua sikit

mama uzma said...

wahh2...........
kembang kempis ekk....

jeles2...!!
apa rahsianya...keh3...

Zawiyah said...

wah..sudah beli ke? ini sudah baik..teringat entry ana pasal iklan 'putung' rumput tu..he he..lepas ni ur turn lak buat iklan. nti update pasal korang punya 1st time menceburi bidang ni ek? mana tau akak n hb pun nak ceburkan diri gak.

Zawiyah said...

mcm2 dpt info kat sini ni..filter, mesin rumput..next apa lak ana? akak tgu tau

KV said...

selamat bermesin rumput. Nanti leh ambik upah. Hehe

my little family said...

Ana, bini cina tu saja puji cepat2 sbb dia takut Ana mintak kurang la tu..keke...

p/s: akak punyer bdn ponn dah naik mcm belon. Hus kata muka dah bulat. Tp xtau bila nk start diet betol2 nih.. :-p

kirana said...

HUSNA,
HIHIH TAIK AYAM JUGAK DISEBUT2 YER.. :p
ISH AKU NI ..TAKUT GAK..KANG LAMA2 NNT NAIK LAK BADAN..SKRG NI 53KG ,164CM ..CEH NK BGTAU GAK TINGGI

AKU TAK DA PETUA AIHHHH..RAJIN WAT KEJA UMAH BG KURUS LENGAN..BILA ORG TGK LENGAN KECIK..ORG KATA KURUS..HAHAHHA


MAMA UZMA,
MESTI LA KEMBANG KUNCUP..KIRA BG SMGT KAT KITA LA HEHEHE..

K.ZAWIYAH,
HIHHIHIH NAK TERGELAK PULAK..NNT BILA DAH GUNA SY BGTAU MCM MANA

AMBOII IGT KITA NI KEJA COP DUIT KA..TIAP BULAN BELI BRG..BENKRAPSI LA GINI..

TP NEXT IN THE LIST IALAH EKON :p HAHAH TAK TAU LA..TAK PENTING LAGI SKRG NI

KV,
BULEHHHHHHHH...

MA,
HAHAHHAHA AKAK JGN JELES..

ASBEN DAH BUNYI2 TU...KENA LA START DIET BETUL2.. :)
KITE UMUR MAKIN MENINGKAT..MMG BADAN AKAN NAIK..METABOLISME DH JD RENDAH

azreen said...

ana...akak dok kg merlimau....tp rmh akak ke arah jalan melaka....rmh akak pun tepi jalan raya besar.....dekat ngan traffic light...depan ade kedai tayar besar....simpang nak ke kawasan kilang.....cuba tanya husb dia tahu tak?

cikda said...

ana..
ler xpotong lg ker rumput hg tu..
masa sekolah mmg a keding giler..
hehe 2 tahun lepas jumpa..mmg aku x cam pun..siap ckp dlm hati..pompuan ni muka mcm ana la..cuma berisi skit je..rupernyer betul ana..kawanku..

~~ciklinn~~ said...

ngeh ngeh ngeh..kembang jgn tak kembang okalh tu maiantain..

pasni leh eksesais masa potong rumput tu lak..

kirana said...

K.AZREEN,
ISH RASA2 MCM TAU JA..NNT SY KONFEMKAN NGN DIA EK..HEHEH

AIDA,
HIHIIH TU LA RUMPUT DAH PANJANG..TENGGELAM TAPAK KAKI KALO PIJAK HEHEHE..
SEJAK JMPA HANG TAK CAM AKU TU..AKU BETUL2 INSAF HAHAHAH NK KURUS NK KURUS ..



CIKLINN,
KEMBANG IDUNG TAK PA..TAKUT PASNI BADAN YG KEMBANG :p

TAK SABAR NK TEST MESIN NI..

shaifulsafar said...

bleh la bawak mesin rumput sambil2 datng open house kat umah saya nanti..... :-p

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin