BELI AXXES UTK BATHROOM | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, May 6, 2009

BELI AXXES UTK BATHROOM

hiks..kami suka tul booth bathroom acc.
dah lama nak beli..nak beli..nak beli..tp tak pi beli
aku dah gi sevey tgk kat kedai kast S2..tapi pegi sorang2 kan..nk kena tny asben dulu
cehhh keputusan kena buat bersama..pilihan bersama hahahaha

so masa ni pi skalik..haaa senang nk pilih2
setelah sevey2 kat booth..kami patah balik ke SORENTO ..sbb mcm murah sket lah..ada less 20% lagik


kami beli hand bidet ni..n.p rm43...dpt less 20%
yg kepala injap dia tu..rm37 ..tp sbb amik yg display..stok tak da..so dpt less 30%
jadi complete set total rm60!

amik lah 2 set utk bilik ayor kami tu..bilik yg jarang guna asben tak mo beli lagik..nk guna paip getah lagik tu..adoiiii !



aku nak simpan ini katalog..hehe..mana tauuuuuuuu
rege range masa display aritu rm1k -rm2k plus




tangan siapakah yg menggerudi itu...haha...sapa lagi..laki den lah..
aku suka dan puas hati keja dia buat..mmg kemas..teliti buat keja....ewahh bodek lebih2 sket dong! kasi up sket :P

kepala paip lama ada simpan 3 ketul...huhu sayang2


ni towel shelf/hanger stainless steel nickel ..rm140 less 20% jadi ler rm112 mintak kurang rm100 tak dpt..dia bg rm110..haha aku ni seboleh2nya mintak less kekekekke
gambar dah pasang malas nak amik pulak


tiada lagi paip getah :P



dan hook ni utk seme bilik air

ni beli kat booth apa ntah..sale 70%..jadiknya rm12 ja hahaha
rege asal rm40..sama ngn Sorento gak..stainless steel.. murah la kira
aku tny la ada waranty ke tak..saja la nak test..
"alahh 12 hengget pon nk waranty ker" asben ku membalas kat aku :P

ermm ni ja yg kami beli kecil2...yg kos agak besar (bg kami lah) belum pasang..nnt dah pasang baru aku buat entri kot..tgk lah cam mana


**update sket pas borak ngn k.imah**
hand bidet ni..pancuran air dia mcm shower tu..kira mini shower lah..sng aiman nk mandi2
kalo dia nk main air pon tak bazir sgt..sbb tak larat dia nk tekan lama kan
pastu kalo kite tak nak tekan pon buleh..tekan sekali dan tolak ke atas..so air keluar tak yah nk pegang tekan2 kan..kang penat lak dok pegang tekan benda tu

~mungkin pada stgh org kata..apa la ana ni..ni pon nk bgtau..kalo anda tak memerlukan..ada yg memerlukan!~

15 comments:

shahi said...

brand sorento memang elok and tahan lama..... cuma harganyer agak mahal sikit lah.. oh yer.. ana tak dapat homedec nyer card ker... kalau ada leh dapat lagi 5% discount kot...hehehe

MommyDania said...

wah...byk syiok la decorate2 rumah nih. teringat dlu aku dgn mak aku keluar masuk kedai merata kl cari brg. tiles pun beli sendiri.

mama uzma said...

bestnya klu ada umah sendiri...
byk anganKu....huhuu

:: HUSNA :: said...

untungkn asben blh psg sendiri... jimat kos pemasangan..

diniedinar said...

bestla..hand bidet yea namanya. kemas. kalau pakai getah paip lama2 jd itam & nmpk selekeh kaannnn.. nak buat jugakla.. kebetulan aritu nmpk ada kedai buat sale :)

ana air kuar dia kuat tak?

KV said...

brand sorento tu sama ngan brand SUV jer. Haha

Tp mmg syok ah shopping brg rumah.

my little family said...

akak pun aritu dah shopping brg2 bathroom tp si Kiang ni xtau bila nk mai pasang. nk suh Abe bt dia xreti..kuikuikui..

Tp akak beli yg murah2 jek..budget..haha..

NaZa said...

aku nak beli mende ni la utk bilik air kt kg.. tp xterjumpa yg best... nnt bleh la survey

kirana said...

K.SHAHI,
ADA EK KAD?AMIK MANA...HUHU RUGI2..HEHE TAPI ORG TU TAK TANYA PON ADA KAD KE TAK


MOMYDANIA,
BEST2..PENAT PON TAK RASA :p

MAMA UZMA,
SILA BERANGAN DARI SKRG :)

HUSNA,
ADA TOOLS SENANG JA NK BUAT

K.DINIE,
AA ..MMG TAK LAWA PAIP GETAH..HITAM2..AIR DIA KUAT!KALO MALAS2 TU LEH LA SEMBUR CUCI2 BILIK AIR..

KV,
SAMA DESIGN KER KV?

MA,
HEHE SENANG JA KAK NAK PASANG..CEWAHHH PANDAI JER SY..SENANG TP KENA RENYAH SKET KOT..

NAZA,
KAT JUSCO ADA..TP TAK IGT BRAND APA
KAT KEDAI2 HARDWARE SELALU ADA

Elylinn said...

kak ana, boleh buat rancangan ala2 Casa Impian ni, tips membeli belah suma dah complete, tambah sket, Casa Impian Ana.. hehe (^-^)

cikda said...

aku setuju..aku pun suka hand bidet nie..klu nak membuang air besar pun senang..hahaha..hahaha..

genny da bomb said...

yang aku beli aritu jenama regis kat jusco..beli last menet tak dan nk sevey rege mahai ka murah..beli satu ja dulu..cinonet2 pun bapak mahai kan benda2 camni..umah aku tu air kat atas tak bape nk laju so air kuar cam ala2 manja sket hahah..tapi buleh laa..

laki aku pun tak reti sgt nk drill2 ni..aritu aku tgk org drill pasang langsir tu lepas drill pastu dia ketuk2 natang apa ntah ng hammer kat lubang tu..ada kena boh apa2 ke dlm lubang lps drill ana?aku lupa nk tanya org pasang langsir aritu dia dok ketuk natang apa haha

AyunasiA said...

rasanya keje menghias rumah sendiri ni memang takkan abis ek? adaaa je yang rasa tak cukup. kalo boleh tiap2 bulan nak ada benda baru dalam rumah. baru la rasa macam rumah baru je sepanjang masa.

kirana said...

LIN,
AHAKS!SAPA LA NK TENGOK :p

AIDA,
AKU NK BASUH AISYA POP PON SNG..SPRAY DULU BAGI HILANG PEPEJAL HAHA

GENI,
REGIS PON ADA BOOTH HARITU..AKU ADA KATALOG DIA NI HA,.BWK BALIK SAJA LA...
AIR KAT TKT ATAS UTK SEMUA RUMAH 2 STRY MMG SLOW..SBB TANGKI KAT ATAS SO TEKANAN SLOW..PHM KAH?
NAK LAJU BUAT BYPASS DR METER TERUS..CAM UMAH AKU..HA PUAS KO LAJU GILERRR
PASTU NK DRILL DINDING TU..LEPAS DRILL LUBANG..KENA MASUKAN WALL PLUG..PASTU BARU SKRU

AYU,
YUP BETUL...ADA JA BENDA NK BELI.MMG TAK AKAN LENGKAP LAH RASA
:p




SEMALAM ASBEN BACA KOMEN...HAHA DIA TAK SETUJU KOMEN AKU KATA "SENANG JA" EKKEKE..YER LA AKU TGK JA..DIA YG BUAT...SBNARNYA TAK SENANG JUGAK..

shaifulsafar said...

sure lepas ni rajin mandi kan? kan?...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin