PERINGATAN UNTUK DIRIKU.. | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, May 22, 2009

PERINGATAN UNTUK DIRIKU..

selamat pagi jumaat :)
dalam minggu lepas..kami ni dok sebok la kira % increment kan hahaha..dah tau ranking rating .mula la kalut kira..biasa la riuh2 tu...
pastu agaknya senior aku tu terdegar keriuhan kami ni..haha dia forward la emel ni...huhuhuuu
mmg terkena batang hidung la

so aku nk share ngn korang emel ni..mungkin dah byk kali dapat..tp apa salahnya kalo baca lagik...sbg peringatan kan..kite ni cepat lupa..
dan juga utk suami saya baca...sbb cubaan fwd emel ke dua2 emel kena tendang



If you think you are unhappy, look at them



If you think your salary is low, how about her?


If you think you don't have many friends...


When you feel like giving up, think of this man



If you think you suffer in life, do you suffer as much as he does?


If you complain about your transport system, how about them?


If your society is unfair to you, how about her?



Dan meh la tengok2 gambar2 yg selalu kite dapat berulang kali ni..supaya kite lebih bersyukur dgn apa yg kite ada skrg...yerr yer saya tau..nnt ada akan kata..bila nk upgrade kalo dok bersyukur dgn apa yg ada kan..
tp bukankah kite wajib bersyukur?dalam bersyukur tu kite tingkat kan usaha utk menaiktaraf kehidupan kite kan..
cewahh aku dah bg khutbah pagi jumaat la pulak..












psssst..kpd kak jue silent reader sy ,(org kg saya)...gaji saya belom 5k lagi lah!

26 comments:

k.imah said...

org pertama komen ni..hehehe..mmg terase tamparan nye lps dpt email senior tu bg..huhuhu..ala bukan tk bersyukur tp more to nk kepoh2..hehehehe...

NaZa said...

ala... utk memeriahkan suasana je. hehehhe

mama uzma said...

hihi...
awal btui bg khutbah ye...

huhuhuu
ingat2....

genny da bomb said...

haaa..ingat jgn tak ingatttt!!hehhe..utk diriku jugakk..aku sll je bersyukur kat opis aku ni..dapat keja n dpt duit bulan2 pun dh ok...hihihi..dari tak keja kannn

MommyDania said...

yes, kita nih kena selalu diperingatkan. melayu mudah lupa. alhamdulillah.

:: HUSNA :: said...

ye la kite ni sentiasa kena ingat mengingat... kan melayu mudah lupa... hehehe..
bersyukur dgn ape yg ade...
dpt lebih itu rezeki namanya...
dan tak salah kalau yg lebih itu di kongsi bersama... hehehe...
ana.. seronoknye ade increment... jelesnyerrrr...
compny aku takdak utk thn ni... sbb ekonomi gawat bos kata...
sob3x...

Mak Su said...

kena beringat2 balik :)

mama uzma said...

hahahaa...
mommy nia..
btui...btui...btui....

MELAYU MUDAH LUPA...
klu INGAT pun wat2 LUPA...
ishhh2....

edancoba said...

Salam kenal kak!!
Edan coba nk skodeng2 kjap blog akak!!
Hmmm kecian nyer kan budak2 yg kebuluran tu.. sedey nengok nyer..
huhuuu :(

~N.E.L.I.D.Y.A~ said...

ana, salam perkenalan...rasa macam kenal je. utm ke dulu?

cendawanintim said...

yer, peringatan tuk semua jugak..

bie said...

hahaha tu la kn dh kena hihi..pas ni kena kecoh2 dlm skype jelah...hihihi...sajeje nk bising2 senyap sunyi sgt semua org hahha

atie said...

insaf2....memang patut amat bersyukur dengan apa yang kita ada kan na....Alhamdulillah sangat2

honeylanz said...

salam kenal. insaf bc n3 ni. sgt2 bersyukur dgn apa yg ada skrg

kirana said...

k.imah,
hehhehe tu la tu..tak kecih tak meriah lak rasa kan


naza,
tiap tahun mmg kite gitu pong


mama uzma,
kang kalo bg tgh nnt ..konfius lak. :P

geni,
yer la geni..hang tu tak bsyukur nk kena sekeh la..


momydania,
amboii insaf nampak :P

husna,
syukur .. :)
hang nak aku kongsi incr aku ngn hang ka.. :P

maksu,
betul tu maksu..kdg2 kite ni cepat lupa..cam saya la..berkali2 dpt emel ni



edan,
salam kena edan...tak yah la sekodeng2..baca jer terus hahaha


nelydya,
salam kenalan.aaa kite utm..awk ni nely kwn nina ker?


cend,
saling igt mengingati..ceh mcm baik lak bunyi hehehe


bie,
pasnih dok dendiam2 ..haha wat mcm tak da perasaan

honeylanz,
hai honey,tu la kan..jgn dok compare ngn org lagi tinggi dari kite..nng mengeluh jer ..
tp nk tingkatkan diri kena compare jugak hehe

cikda said...

wei..best nyer naik gaji...

~N.E.L.I.D.Y.A~ said...

aah ana...kite nelly kawan enina :) memang macam kenal sangat muka ana nih :)

SUZIE APAI said...

mekasih..peringatan yg berguna

dush! kt btg idung aku jugakkkk

naz ilyn said...

salam...
beringat-ingat semasa ada... tak sampai hati bila tengok mereka yang kurus dan kelaparan terutama kanak-kanak... sedangkan kita makanan berlambak-lambak...

kirana said...

AIDA,
NAIK GAJI ALHAMDULILLAH..SIKIT BYK TU BIASA LA..HEHE TP AKU AVRG JER WEEHHH .

NELY,
HIIHI KITE PON IGT MUKA AWK LAGI AIHH..TRY MASUK BLOG AWK..MCM KOSONG..TAK DA ENTRI EK?


SUZIE,
JGN PATAH DAH LA HIDUNG TU

NAZ,
AAA..SEBAK DI DADA TGK KAN

shaifulsafar said...

dah dapat ke increament?... jumaat ni seawal jam 9...bleh la kita serang jusco seremban 2....wahahahahahahah

kirana said...

shaiful,
hahaha dah perabih kat ikea :P

asben nk cuti jumaat ni..nk gi jacrd day tu ler...hehehe jgn bertembung dah le.r..maluuuuuuu

shaifulsafar said...

hahaha... sure sesak tu... mmm... think wisely.. :-)

Mummy Dasy said...

peringatan tuk diriku sendiri tu..dah pnah dpt email2 camtu...bestnye naik gajikan..

kirana said...

MUMYDASY,
ALHAMDULILLAH..AT LEAST GAJI KITE GERAK LA KAN... HEHEHHE

~N.E.L.I.D.Y.A~ said...

ana,tak leh view blog neli? boleh je rasa...ada tersalah tekan kot :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin