DARI 1 JAM MENJADI 5 JAM | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, May 4, 2009

DARI 1 JAM MENJADI 5 JAM

<
"abg,kite kat homedec smpai kul 11 ja tau,pastu gi Midvalley,pastu kalo sempat gi ikea"
"ok"

cis..poyo sungguh aku plan haha..maklum la..nak cuti2 begini bukan senang..dan juga bukan senang nak keluar berdua2an nak membeli dan memilih barang..
kalau korang boleh beli ngn anak2..tp aku tak boleh..aku tak reti.so mmg gini la caranya..amik cuti

aiman ngn aisya aku gi hantar seperti biasa..mcm pegi keja..aku kalo boleh tanak pengasuh tau kami cuti..segan maaa..so pura2 mcm biasa

sampai terpacak kat parking klcc ngam2 kul 10 ....kedai2 baru bukak
sempat la round2 masuk tgk kedai jam..ala..masuk kedai yg ala2 buleh beli la..tak berani aa nak masuk kedai bercermin pintu tutup...kami sedar kemampuan diri..mampu nengok dari luar jer :P



tgh jalan nak pi homedec..syiok sungguh masa ni..org keja ..tak ramai

masuk tu..nak kena gi register tkt 3 pulakkkk...aduh sblm ni ada ka ek..tak pasan lak..rasa2 tak da kot..sementara tunggu asben masuk toilet..aku berlegar2 la kat situ dulu..tiba2 aku pusing ternampak eric!secara spontan mulut ku gatai pi sebut nama eric..kuat lak tu
eric pon terberenti..dah tu..nk cover malu...hehe terus amik gambar dia haha


sengih ja eric....kdg2 aku suka idea decor dia..kadang2 tak suka..tak praktikal pon ada



tema hijau kah tahun ni..seme hijau..dari banner..visitor pass..dll..dan pastinya aku suka!
kat ikea katalog pon byk gak nampak color hijau+hitam..ala2 color blog aku dah hahaha

tapi mmg best lah..kami masuk dari hall1 sampau hall 5..mau tak jadi 5 jam!
byk sgt option..utk sapa2 nak masuk rumah baru..mmg elok pegi..senang survey harga
wardrobe,kc,bahtroom acc,hud n hob,kipas..water filter..dll...mmg senang nak compare2..
ada special price homedec lagi..



ok2...dah merapu sket2..nnt kite round masuk tgk apa yg ada yer..

chalooo dulu!

19 comments:

PuteriSatu said...

a'a kan...meraban nak dapatkan pas visitor kat tingkat 3...cheh...haru... bolehla...tapi husband cam tak puashati je...maklumla jalan bawak Aqilah...tak reti dok diam...dapat gula2 baru diam dok dalam stroler tak bergerak...wekekeke...

MommyDania said...

we have the same hobby! tgk homedec, tgk showhouse. best kan?

kirana said...

k.puteri,
oh akak pegi hari apa?kalo weekend mmg tak selesa..ramai org..nng bwk anak lagik..mmg konfem tak leh nk concentrate..ana dah rasa dulu :P


mommdania,
aaa best..hobby tak kena bayar..jamu mata tgk..amik idea hahaha..dulu asben tak amik tau sgt pasal deco2 ni..tp skrg tidak lagi :P..

:: HUSNA :: said...

mcm best jer.. aku pon suke tgk decor2 rumh ni... cm nk tiru jer..

azreen said...

wah sakan ek jalan....mesti best...

shaifulsafar said...

wah... bestnya jalan2 berdua on week day.... dah lama tak buat... :-)

HOMEDEC... rasa macam rugi tak dapat pegi...

bie said...

lawo tudung hihi

Ibu Emir said...

amboi,, ana tahu tak kalau biase punyer built in wardrobe berape erk and lantai yang kayu kayan tu selalu berape yer..

atie said...

tak sabar nak tengok perabut bsru na nih....hihi

genny da bomb said...

wooo rajin sungguh hampa mencari idea nk hias umah...apsal aku malas ekk?????takat tgk kat tenet takpe lagi..kalo smp nk gi sevey2 cam hang ni mmg le aku malas hahahahahha

SUZIE APAI said...

huh...tektik tggl ank umh pengasuh dan g ronggeng time keje adalh salah satu tabiat aku dulu kala...

senang jiwa raga kan..? tp dlm hati asyik tingat ank2 sajer

Mak Su said...

ijao mmg in kot tahun ni.

eric tu kekdg berguna ideanya, kekadang tak seswai, lilin and balang kaca... abis ler kena sepak ngan baby w ;p

my little family said...

mmg rajin tul Ana ni..akak dlm kepala otak ni dok pikir nk p Genting berehat atau balik kg je..lotih badan & minda...tp bila la dpt p tu..poket dah susut..hahha

kirana said...

husna,
nak tiru buleh..duit la kena ready ahahha

k.azreen,
sekali sekala ja kak..tu pon rasa tak cukop masa


shaiful,
ermm nx time hujung tahun lak kot ..tak sure..tp 3 kali je sthn ..jb penang kl rasanya


bie,
ish suka larik topik noooooo


mira,
ok..nnt kite letak kat entri rege utk wrdrobe..utk lantai kayu2 tu kita tak tny rege haha sbb tak plan nk buat

k.atie,
tak beli perabot lagik..beli benda lain :P

geni,
minat geni...kalo dah minat tu..camna pon nak pi gak..syiok tengok..


suzie,
aa ..teringat esp time nak makan2
tu.

maksu,
yer kot maksu kan..byk nampak hijau jer
heheh kena tgu anak2 besar dulu kot baru leh hias kaca2

MA,
akak penat pasal umah,.,mmg penat..pasnih ok lah
ana bab ni mmg rajin..hehe ada masa mmg nak pi ja..

cikda said...

aku excited tang hg jumpa eric tu..hahaha..

kirana said...

Lebih kurang la mcm hobi Kirana... window shopping jerk! Sambil2 tu tiru idea2 yg patut. Jimat skit kos, kan?

roselynn said...

salam..
berminat dengan baju kurung dari indonesia??
jom singgah di sini..
rm125 termasuk pos laju
cepatt stok terhad

kirana said...

aida,
tu belum jmpa ct..kalo jmpa dia mau aku terlompat jerit kat situ ahhahaha

kirana,
aa..amik idea..amik brochure..tiru design :P

kirana said...

roselyn,
ok tq..bajet tadak bulan ni :P

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin