JAM AKU DPT BONUS..JAM2 TU KO ROSAK YERRRR | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, August 19, 2009

JAM AKU DPT BONUS..JAM2 TU KO ROSAK YERRRR


dia ni kan..dah hidu duit awal lagik tau..dia dah bg signal seminggu sebelum dpt slip lagik

ni thermopot ni dah 3 thn lebih la pakai...pastu dia buat hal

mula2 tu lepas air masak..tak boleh keep warm..dia terus padam

pastu tak boleh tekan pulak

dia kong terus...huhuhuh langsung tak leh guna
nak repair..tak tau lak nk antor kat mana ek?

jadi penyelesaiannya...
beli baruuuuuuu...huhu

sapa tau brand apa yg buleh pakai at least 5 tahun la..supaya duit dikeluarkan tu berbaloi hihi
dan jangan la mahai2 sgt....bawah rm300 ada ka?

yg ni aku tak beli..dapat free...hadiah kawen :)
untung kawen ni..

19 comments:

shahi said...

ana... la nie barang electronic tak tahan lama... kejap2 mintak tukar.. hehehhehe... tapi so far k. shahi nyer brand pensonic.... dah guna 5 tahun dah.... alhamdullilah... ok jerk....rasanyer thermopot memang rege bawah RM300.. i think about RM130 can get a decent one...

my little family said...

dia takut Ana perabih duit utk benda2 membazir tuh..hahah.. jenama panasonic , khind elok.. (yg penting yg ada brand)

genny da bomb said...

ermm..aku tatau yang ni..sbb aku penah ada satu tak tahan lama..aku masak air bila keep warm dia blackoutkan umah aku..terus tak pakai smp skang..masak air dlm termos je la...hehehhe

kenwood ok kot..panasonic ke

mama uzma said...

keh3....
ok lah tu kak...
lama gak akak pakaikan..kira berjasa la tu...

iena x pandai bab brang letrik nih...hihi..iena tau guna je..

Iena said...

aku pon ngah mencarik bendalah ni gak... kalo ko dh jmp yg harganya agak murah, update la erk... aku nk beli gak. hehehee...

NaZa said...

akunye beli brand cosway je.. masa setahun pakai rosak, sib baik ada warranty lg, so repair free. skang ni dah 2tahun la.. ala.. brg letrik klu pakai 3thn tu kire lama la tu..

contactlens said...

brg electronic guna 3 tahun dh kira ok la...
hmm..klu nk dpt free kena la buat majlis kawen lg..hihi ..:P

PuteriSatu said...

Mahu kawin lagi ka? ahaks....

~theha~ said...

xpon buatla majlis ulang tahun perkahwinan...bole ka...????

atie said...

biasa tu na, mujur gak time ada duit kan, leh beli baru, emm k.tie tak biasa gunalah....tak tahu, sori...

Abang Long said...

Cuba cari produk yang boleh dibeli sekali dan guna hingga 10 tahun.

Ibu Emir said...

dia nak bonus tu tempat bende yang kite nampak hahaha.. :p eh kite nyer thermopot samelah, and hadiah kawin jugak huhu

Noorsaliza Abdullah said...

ana, brg2 skang ni susah nak cari yg thn lama...thermopot aku dulu thn lama gak 4 thn....murah ja x sampai 100 pun...aku bli kat pacific...

kirana said...

k.shahi,
ok2..take note,tq

k.ayu,
menang memakai org kata kan..


geni,
huish tu mcm overload jer geni

iena,
aa 3 thn kira lama la kan

naza,
ko sekrg cosway jer ek hehehe

contatclens,
amboiiii...cadangan bernas sungguh

Zawiyah said...

ana..kat umah akak pakai water filter yang ada normal n hot. senang...main tekan aje..dah setahun lebih kettle akak direhatkan. rasanya boleh la ana survey mana2 jenama yang ada mcm tu..thermo pot tu kan kena tambah air..just sharing..

buzzybug said...

pakai cerek biasa je tak bleh ke? hihi...

kirana said...

k.puteri,
tak aihhhh nk menggalakkan org kawen heehe

theha,
hihihi malu lak rasa nk wat

k.tie,
aa saja nk suh habiskan duit hih

abg long,
bgtau laa apa brand..kalo mak saya guna peti ais jenama singer..rasanya dah lebih 10 tahun dok ok lagik

mira,
yo la tu...kang kite beli brg mekap..habis tak nampak lak kan

sal,
tu la skrg ni cepat ajer rosak
bknnya kite wat apa pon


k.zawiyahh,
aa thanks for sharing..rasanya tau kot..water filter brand coway ker?

niza,
saya ni malas :P
nak senang aja

Zawiyah said...

ana..akak pakai brand elken (KEN2).
so far mmg puas hati..apa2 brand pun ok...janji air bertapis n senang mantain..

Hafiz Hamid said...

pandai ek thermopot tu....=p

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin