CARE URSELF | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, November 9, 2009

CARE URSELF

Sebelum aku hidangkan cerita merepek aku ..
Meh kite tengok isu yg dibincangkan setiap gambar..


1.answer the phone by LEFT ear (why?pi gogel cari..tapi ni utk kurangkan radiasi ke otak)



2.do not drink coffe TWICE a day ...( doc kat opis aku bgtau..kalau minum secawan kopi kena minum air kosong **Tak igt brp cawan**utk neutralize cafein)


3.do not take pills with COOL water (secara logiknya..ubat tak hancur la kot..secara saintifik cek tak tau..sapa tau meh bagitau)




4.do not have HUGE meals after 5pm (teori kite afetr 7pm ..dah malam2 kurang aktiviti..)



5.reduce the amount of oily food



6.drink more WATER in the morning,less at night (ni pon tak tau kenapa pagi dan tidak malam..sapa tau? ..)
7.keep ur distance from hand phone CHARGERS

8.do not use headphone earphone for LONG period of time

9.best sleeping time 10pm at night to 6am in the morning

10.do not lie down immediately after taking medicine before sleeping



11.when battery is down to the last bar,do not answer the phone,as the radiation is 1000 times



12.forward this to those whom you CARE about (i publish kat sini sbb i care for uuuuuu)

**source :forwarded email**

6 comments:

genny da bomb said...

hihihii..aku nk jawab yang no 6 je la..tapi jawapan agak2 dari aku la..aku pun tak sure la jugak kkekekeke

sbb takleh minum air byk malam sbb dh tak byk aktiviti..takut air masuk paru2..tak pun sbb nnti terganggu tido sbb asik nk terkencing daaa..nk kena bgn gi toilet manjang plakkk..

hihihi ok ka aku jawab gitu..

mama uzma said...

hmm yg no1 tu mmg mama slalu pesan jgn bg kat uzma atau dekat dgn uzma...

yg no6 tuh mcm kak geni ckp..takut nak terkucil je kot..hihi jgn time tido..

feeza said...

mmm...selalu no.10 ni slalu buat..terutamanya kalau demam masa dulu2..lepas makan ubat bungkus badan ngan selimut...guling2..then tdo.. hehehe..

no.9 tu sempat ke nak tdo awal kul10??...mmm...

no.6 tu maybe sbb takut terganggu tdo sbb nk asyik ke toilet..takut..tertdo dlm toilet muhahahahaha

tu jela..ayat2 merapu

Mummy Dasy said...

Good Info...
no.9 tu susah ckit nak ikut hehehe

kirana said...

geni,
betui la kot teori hang tu

mama uzma,
aaa mungkin la

feezah,
hiks kite mmg amalkan tido kul 10-545 hari2 haha...

mumydasy,
kena tidokan anak awal baru leh kite ikut skalik...tapi tu la nk disiplin mmg susah sket

contactlens said...

TQ for sharing..:)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin