TANGAN KU KEMATU | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, November 12, 2009

TANGAN KU KEMATU

habis kasar jari jemari i tauuuuuu hihi (baca ala2 cik auww cakap)

penat tak penat minggu lepas ulang alik melaka-seremban

rumah ni utk disewakan...tenant lama baru keluar..pastu aku tak masuk la check dalaman dia..asben jer yg masuk check..dah aku dok jaga anak...malas nak turun kereta

lepas tu dah iklan utk cari penyewa..lokasi mmg tak da masalah...cepat jer org call .

hari tu ada perempuan2 yg nak sewa dtg tengok...bila masuk dalam jer..depa tak mau sewa..hmmm pastu aku pon baru ni singgah la nak tgk dalam...

penyewa lama cat color oren kat dalam...mmg tak berkenan la aku tengok..

aku bgtau asben..kite kena buat soft color..first impression org tgk pon rasa tenang..nampak luas..bersih baru rasa nak duduk,

pastu dengan segera ..pegi beli cat..dan decide nak cat terusss

yg dalam bilik color kuning..tak larat nak cat balik..kami cat kat depan ja dulu

yg tu bg penyewa la cat kalau depa tak suka ,taste org tak sama kan...aku pening tgk color terang2 dlm rumah

pasnih nak pesan kat penyewa baru...kalau nak cat..color2 yg dibenarkan shj ..

dulu kami bagi jer depa nak cat..sbb katanya cat developer tu cat murah..lekat kat baju kalau sandar

tukang cat tak bertauliah...


letihhhhhh ooo mengecat rumah..ni kira rumah kecik ja ni...
aku bgtau la asben .."tak pa la bang..kepenatan ni berharga rm350 "
hiks..kalau upah org cat..rm50 la ukt living secoet ni pon



cabaran sungguh...dgn budak srg ni..ngn aisya lagik...aisya tido sekejap jer..
nak antar pengasuh mula tu..tapi ntah aku ni cam penyegan nak call tanya
aku kalau boleh hari minggu tak mau kacau cuti org..dia pon nak rehat jugak kan


kami beli cat sama ngn cat color umah kami..yg developer cat color asal tu..
murah jer..rm34 kot ni..7 liter..ok ja cat nya..bau pon tak kuat..cat pon sng..nampak sekata


code cat ..
utk kat bilik air nak guna cat utk luaran..sbb dok kena air kan..cat cepat rosak nnt


abih kasar tangan2 aku tau..dah terlupa bwk glove ...belasah cat gitu jer...
pasni nak beli cat utk bilik tido kami la pulak ..aku plan ja ni..kalau asben tak mau cat..aku paksa gak nnt hahaha..

7 comments:

feeza said...

xpe ana..keje2 mengecat ni bleh mengeluarkan peluh..biar pecah lemak tu..hihihi..

tangan kematu boleh diatasi..mintaklah en.ali ulur2kan apa2 yg patut..kui..kui

mama uzma said...

hihi
tangan kematu..??dasyat betui..x pe tu membuktikan akak seorg yg rajin..bleh ilang la kak..kan byk krim2 bantu pulihkan kulit..rajin tak rajin je..hihi

AyunasiA said...

hahaha ko memang takleh dtg umah aku la ana. lagi menyala2 orennya hakhak.

genny da bomb said...

waaa sakan hg cat2..aku mmg serender la..tak larat aku nk buat sdiri menda ni..kekeke..

umah tu dua blik ke ana??

~~ciklinn~~ said...

wah bagus2 sambilll mencantikkan umah leh mengeluarkan poloh2... hehehee

umah yg linn sewakan pun linn ckp pada tenant nak cat bolehh tpi mesti kaler soft.... huhhuhu pehtu raya ni masuk umah tu tgokk dia kalerr pinkkkk

kirana said...

fizah,
lenguh urat belakang ni haaaaa

mama uzma,
rajin tak rajin ngn sempat dan tak sempat jer nak sapuu hehehe

ayu,
ko pencinta oren yer..
hih mungkin kau oren cantik dari yg ni kot..yg ni kalau masuk tengok mmg tak kenan la

geni,
nak buat mcm mana,,bajet tak dak nak upah hehehe,.nk buat porch lagik pasnih
umah tu 3 bilik..

ciklinn,
pink pon kategori soft la kot hehehe

my little family said...

rajin mek Ana ni..hehe

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin