TIPS : MEMASTIKAN WEBSITE YG SELAMAT DAN BENAR | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, November 5, 2009

TIPS : MEMASTIKAN WEBSITE YG SELAMAT DAN BENAR

ehem2..hari ini saya akan memberi tahu sedikit tips yang baru jer saya dapat tahu
sebelum tu..kalau korang dah tau...jgn kutuk aku yg baru tau ni yer ...kecian kat i tau..baru nak godek explore dunia

1.check website yg encrypted dan mmg benar itu web sebenarnya


yg ni kawan aku bg print screen ni..sbb IE aku ni bengong ek apa..tanda "padlock" tu tak der kat IE aku

sebelum klik utk meneruskan masuk satu2 website tu....bila kite taip addr web tu kan..klik kat icon kunci tu ..pastu tgk ada keluar info mengatakan web tu encrypted dan dia bg link yg sama dgn website yg kite taip nak masuk tu...
jika ada info tu,ok selamat nak meneruskan aktiviti

2.utk kes aku yg tak da icon tu..(aku tak tau nak godek bagi ada kat mana )

pegi ke tab TOOLS >PHISHING FILTER >CHECK THIS WEBSITE
so..nnt depa check la ..website ni ada report phishing ke tak ke microsoft
nak tau detail..pi cuba buat sekarang..
kalau korang dah tau benda ni..abaikan jer la entri aku ni...

6 comments:

dekja78 said...

info yg bagus..ceq tk tau...

mama uzma said...

x pe kak..
iena pun baru tau nih..hihi

mama uzma said...

x pe kak..
iena pun baru tau nih..hihi

contactlens said...

Oo..camtu ka??tq for the info.. :)

feeza said...

bgslah betul info ni..nk tanya yg ni utk IE saja ke?

kirana said...

all,
no prob..sharing katanya haha..tu pon k.su yg bitau

fizah,
ni ukt IE..utk netscape,mozilla kite tak explore lak hehe

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin