PANASONIC INVERTER ..MEMANG JIMAATTT | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, November 12, 2009

PANASONIC INVERTER ..MEMANG JIMAATTT

bulan ni berdebar gak nak tengok bil letrik..dah pakai ekon kan..kot la melonjak naik banyak
walaupon asben yg bayar bil2 ..tapi aku ni take care la jugak utk ke arah penjimatan perbelanjaan keluarga kan..

kira genap la sebulan pakai...semalam bil sampai..mmg dok expect tinggi la..sebab masa buat keje2 wardrobe seme dulu byk pakai mesin2 kan..so mmg assume power byk la

tapi tengok semalam tak sampai RM100 pon hehe..
bil sebelum2 ni dlm range rm40-rm50++ ..kira bawah rm60 la

selepas pakai ekon sebulan ,mostly malam jer.. 9pm-7am ..suhu 24-25 deg
kalau siang baru bukak 16deg (wiken jer) ..total bil adalah rm63.97
kira ok la kan...kalau tolak keje2 pemasangan haritu..mungkin murah lagik kot
apa2 pon..kite tengok next bil mcm mana...

pasnih aku analisis kira2 minyak bagus dan kurang bagus lak..tengah dok kaji sekarang

9 comments:

shaifulsafar said...

bagus ana...
rajin buat research..
"saya mesti pilih!" blog ini... :-)

PuteriSatu said...

uit...tu dah kira murah ya amat tu na..... akak rumah baru bil lum sampai... suspend gak..sebab umah lama bil memang tak pernah kurang dari rm190 sebulan... ingat umah baru ni harus 300 ke atas kot... kira jimat sangat tu na... maybe ekon EPF akak tu kuat makan letrik kot...cis...

dekja78 said...

wah jimat yea..blh lah nnt angkat pasang satu...mlm suhu 24-25..sejuk gak tu..k.imah biase memula pasang 16..dh nk tido tu set 27 aje..dh nk subuh tu mesti naik kan 28...

genny da bomb said...

gitau aku bape rega dia leh aku risik2 kedai ekon hihi

rynas said...

wahh analitik betul ler..bagus2..

mama uzma said...

wahh...
murah gila bila akak walau dah pasang ekon...bagus la...
iena klu sebulan mesti cecah
RM80.++ x penah bwh dari 80 tau..dah cuba tapi x berjaya...huhu

Anonymous said...

tp i dengar nanti masa service they'll charge a bit higher as compared to yg biasa2... pandai diorg ni nak menipu kan...pusing2 kot tu gaks :d

feeza said...

bgs betul...ana..kalau hang jadi boss mesti hang betul2 teliti kan..

aircond hang tu bape hp dia? kan ada 1.0hp, 2.0hp.., boleh jugak buat panduan ni..

kirana said...

shaiful,
ala tak da la research mana pon ehhe..saja compare2 jer..

k.puteri,
ermm tak tau la kot baru lagi kan..dah lama2 nnt tgk cmner

k.imah,
aaa jimat la kot..tak tau nk compare ngn ekon lain ..
ana bukak kipas lagik tu


geni,
hehe aku tak igt geni..nnt cek balik bil naaa


rynas,
hihii analisis benda tak berkaitan keje kite mmg sukaa haha

anon,
oh yer...ermm kalo beza sikit tak pa kot compare ngn kite bayar bil setahun


fizah,
1 hp jer..ukt bilik..tak perlu besar2..jimat letrik :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin