MAMA AIMAN TAK SABAQ! | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, November 24, 2009

MAMA AIMAN TAK SABAQ!

selepas bersemangat baca kata2 dorongan korang kat entri ni kan

aku pon berniat la nak cuba train hari sabtu wiken baru ni

cewah berkobar2 nak try tu


gusti dua beradik





siap mandikan aiman jam 915 pagi..dah set ni nak tny sejam sekalik..

pastu dah smpai masa 1015 aku pon tanya la ..

"tak der2" tu jer dia jawab



pastu aku pon leka la ke lain..1045 dia main kat luar rumah....tengok2 asben dah bawak masuk toilet..dia dah terkucil kat luar...

pastu asben masuk letak atas toilet bowl..ok lak dia nak duduk..tapi tak da proses yg berlaku





nak tayang ben10 dia tu...ada bunyi2 lampu konon2 power la kot tu






dah lepas satu kejadian tu...aku pon dok igt kata2 perangsang korang suruh sabar...makanya tak pa lagik..



kali kedua ..dia berak kat dalam seluar lakkkkkkk...ngn terkencing lagik..ngn dia nyer tu tercicir sket kat lantai..huwaaaaaaaaaaaaaa

aku tak marah ok.....dok igt kesabaran hangpa suruh tu

masa ni bapak dia tak dak dah...aku la kena settle kan semua..

sabar2



kali ke 3 ..dalam kul 1 gitu kot..dia terkucil lagik kat bilik mainan dia lak..huhuhuuuh

sedih aku...aku gagal mendidik dia uhukkkkkkk



korang rasa level kesabaran aku smpai kul brp hehehehehe

selepas kejadian ketiga tu..dgn bapak dia ada majlis apa tak tau kat gemencheh nun

ngn aku nak handle 2 anak sorang2 kan...makanya



selepas itu aku teruskan pakai diapers balik kekekekekke...adoiiiiiiiiiiiiiii
aku mmg tak sabaq...bila nak bukak hidayah kesabaran niiiiii


lagi pulak...misi nak mendidik tu tak berjalan disebabkan hari ahad ada plan nak keluar jalan2 dari rumah...

akan disambung misi di lain hari.....huwaaaaaaaaaaaa.. tolong la aku uhuk!




nak tayang eyeshadow ker aisya?



nnt mama kena train aisya pulak




sabar2 yer mama!aisya baru 11 bulan :)

9 comments:

dekja78 said...

mase k.imah trained hana dgn hakeemi..every 1/2 jam tanye and suruh die org pi she..she kat toilet..even die org cakap xde rase pun suruh gak...

Amik mase seminggu gak ana..mmg kdg2 terbabas gak...

Sabaq bnyk2 ...hihihi

Anonymous said...

hai..anak saya aimie dah start drypers free since dia 2 thn 3 bulan...tapi saya rasa dia ni punya deria untuk kencing n berak tinggi...masa nak train tu ambik masa lima hari camtu ..memeng saya cuti seminggu..pastu oklah..and sampai sekarang dia dah umur 3 tahun3 thn 7 bulan hanya sekali jer dia pernah kencing malam kat tilam..yang lain tu dia akan kejutkan saya utk bawak dia pi toilet....selalunya jam2-3 pg dia akan kejutkan saya....
untuk train mula2tu..kita mesti tanya 2 jam sekali either dia nak kencing or b*r*k....lama 2 ok lah...memeng kena banyak sabar..jgn marah2.....daaaaa

nieda said...

takpe slow2 yang penting jangan marah dia ok..

genny da bomb said...

sabaq ana sabaqqq..hihihi..kalo sejam sekali tak jalan..tanya plak 1/2jam skali..nak plak lagi kijam 15min hg tanya hihihi..tapi time ni hg mmg takleh wat keja lain sgt weh..kena tumpu ng dia sket..

weh mmg kena sabaq byk2 sgt la nk train nih..go go caiyukkk!!jgn putus asa!!

mama uzma said...

sabar kak...sabar....
pelan2 kayuh nak mengajar tu..
aiman pun masih x biasa lg..hihi

Mummy Dasy said...

saba saba Ana hihihi
memang kena banyak sabo klu nak train budak² ni... especially 1st week training coz dia x biasa lagi.. xpe leh cuba lagi

feeza said...

takde pengalaman lagi..tp yg boleh kata..byk2 bersabarlah ana...

patutlah...masa anak sedara dulu, kakak dok asyik tanya bila nk shuuu...bgtau ibu tau..rupa2nya kes nak ajar g toilet..la ni dia dh ok..

rynas said...

bawa bersabar yer ana...biasalah tu terkencing dan terbeyak kat dlm umah. sekali..dua kali..perkara biasa. nanti lama2 aiman faham ler...yg penting jgn marah dia..ttp jelaskan baik2 kat dia..

kirana said...

k.imah,
adoiiii dia tak mau pi toilet masa kite dok ajak2 tu....
huhu sabar2

anon,
wah awalnya awk train ek..bagus2..
masalahnya dia tak reti nak bgtau masa sebelum nak mebuang tu...dah lepas ..reti lak
kena amik cuti la ek...huhuuhu dah cuti tadak dah ni

nieda,
tak marah...kite yg tak sabaq nak mencuci2 tu :P


geni,
hahaha mmg tak leh buat keje lain dah la kan ...jenuh :P

mama uzma,
tak pa..nnt akak cuba lain kali lak huhuhuhu sedih

mumydasy,
aa ya la...nnt cuba lagik..nak kumpulakan kesabaran level 5

feeza,
tunggu turn hang naaa pasnih :P


rynas,
ni bukan sekali 2 kali..ni 3 kali sehari eh..setengah hari hehehe
sebelu angin putiung beliung datang ...tu kite pakaikan balik diapers :P

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin