REVIEW BALIK KIV LIST | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, November 11, 2009

REVIEW BALIK KIV LIST

kalau tengok balik entri KIV list aku dulu...banyak la jugak yg dah dilaksanakan tahun ni
meh kite review balik

aku paste balik la


oleh kerana bajet tidak mencukupi..maka..aku meletakkan
ia sbagai KIV dulu....tp kira mcm wish list jugak la..
cam suatu hari nnt..ada rezki nak wat jugak ...hhuhuu..

buat masa skrg..simpan dulu hajat di hati

-auto gate/alarm (asben cam nak wat auto gate..tp pasnih mesti kena ketuk lagi umah huhuh) >>CHECKED

-Cat >>cat bilik tido belum

-wardrobe utk master bedroom..utk bilik anak2 tatau lagi nk wat ke tak hehee >>CHECKED

-tv cabinet (igt nk wat cam feature wall la kat ruang tamu tu..wat built in cabinet utk tv ) >>CHECKED

-bed panel/katil (hihi..cam berangan nk wat built in bed panel jugak ekkeke) >>tak daik wat panel..nak beli katil jer..tapi belum beli :)

-aircond (utk master saja) >>CHECKED

-sofa (new set sofa ..color yg aku nak..heheheh)
-meja makan (meja makan pon kao bole nk sama konsep ngn sofa)

-LCD (ni en asben bila nk beli ni...) >>CHECKED

-stor bwh tangga >>CHECKED

-landscape (aku nk wat wall water feature ..asben lak nak wat pangkin tmpt rehat2 tu)


daripada 10 item tersenarai...6 item dah buat..yeayyyy!!
lepas ni kite listkan lagik utk dimasukkan ke renovation phase 3 pulak...mintak2 rezki sentiasa dilimpahkan.


okey ..utk next phase..aku plan jer la dulu
1.CAT semua bilik tido..feature wall saja atau semua sekalik
2.Japanese bed utk masterbedroom,katil utk bilik anak ,
3.Siapkan bilik anak2 bg proper ....meja ,storage ,toys
4.Langsir utk bilik anak,guest,ngn bilik kecik
5.soft decor item utk living n others
6.SOFA
7.DINING table (not urgent)
8.WAKAF /landscape

so ada 8 item utk dicapai ..target tahun depan..hehehe kalo tak lepas gak..kite carry lagik tahun2 hadapan...mcm WAKAF tu kan,.mahai..maybe makan tahun nak buat gak tu..

9 comments:

shahi said...

slow slow ana..... insya-allah....akan terlaksana impian...

shahi said...

slow slow ana..... insya-allah....akan terlaksana impian...

my little family said...

Ana, akak pun mcm nk kena bt checklist gak la..tp banyakkkkkk...mau pengsan org baca kot.. :-p

Abang Long said...

Sudah siap semua. Buat kenduri kesyukuran

feeza said...

wah..kena buat checklist jugaklah tuk thn depan...
harap2 takdelah pjg macam "my little family"..pjg2 ni mau pengsan..hehehe

bgslah ana at least capaian sudah 60%.. bgs2!!..

mama uzma said...

Amboiii
dasyat tuh...
siap wat list2 bagai..hihi

kirana said...

k.shahi,
slow la ni hehe.phase by phase tu buat


k.ayu,
buat pendek2 dulu...kang takut tak tercapai pjg sgt

abg long
kenduri dah buat dulu ...

fizah,
sila stdby list dari sekarang hahaha

mama uzma,
pakar motivasi kata..utk mencapai apa yg kite nak..kite tulis supaya kite nampak..tak der la terawang2 jer :)

mama uzma said...

maknanya iena pun kena blajar wat list gak nih...tak penah lg buat..hihi...

feeza said...

mmg pun tgh standby list ni..tp kena pelan2 buat..ambik yg penting dulu..contohnya pasang grill..kan.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin