budak bertuah ni... | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, September 12, 2008

budak bertuah ni...

..mmg menguji kesabaran aku pagi ni..huhuhuhuu
dah lama tak cete pasal aiman

pagi tadi...aku bgn masak..dia pon jaga..bgn skalik..nyibukkan diri kat dapur
pas aku pung pang pung pang kat dia..dia lari masuk bilik semula..gi baring tp tak lena

aku masuk bilik jap..dia ikut kluar balik..


org mkn..dia mkn jugak..makan cara dia laaa..tumpah jer byk

pastu aku ngntuk la sgt pagi ni...pas subuh tgk jam baru 630..tertido 10min..
aku jaga2 jer..aiman mai kat aku dgn baju yg penuh ngn color merah2...
terus segar bugar mata ku ni...

aimaaaaaaaannnnnnnn...aiman main blusher mama ka?tgk2 atas meja solek mmg tak da...aku gi cari mana dia main...
pastu aku tjmpa bekas blusher yg dah kosong kat bilik sebelah....
masyallah anak aku!

marah pon tak guna...dah hancur seme dah...aku bebel la jugak kat dia...
ermmm lagi dia tak hirau...boleh time aku dok potpet2 dia pi nyanyi lalalalayaayayayaa..suka hati dia jaaaa...adoi anak oiiiiii..mmg sabar sungguh ni

pastu amik sunglass dia pkai pagi2 buta..hurmmm..aku puji hensem sket ja..trus lari ke bilik air panggil bapak dia nk tunjuk la tu...kdg2 nk tergelak tgk gelagat anak ni..nak marah pon tak jadi


ni pagi tadi..nk gi antor umah pengasuh..baru kul 7 ...gelap lagi..tp nk gak pakai spek tu..
apa2 ja la aiman...nk bergaya ja..ngn jam spiderman dia tu..hehehe


*******************************
ada stori pasal smlm ehhehe...cian asben aku...gabra giler dia..
pagi tu aiman masih tido..so aku suruh asben jer la nnt gi antor umah pengasuh

aku masuk jer keta..aiman terjaga lak .. lari ke depan..nangis2..so aku turun balik amik dia terus gi anto..pastu aku terus gi keje..
gate mmg tak tutup..grill pon aku biar terbukak camtu jer..

asben kluar jer bilik air..terus dia panik giler...tgk pintu terbukak.pastu tgk dlm bilik aiman tak dak..dia call aku tp aku tak angkat tgh driving..

pastu petang smlm kak chom cete asben call dia tny..aiman ada situ ke tak..k.chom pon gelak dgr dia tny hehehe
dia igt aiman lari kluar atau kena culik la kot..

maaf la bang..tak sempat nk bgtau...tu ler..sapa suruh lewat2 lagi .. :)

3 comments:

PuteriSatu said...

hiks...aiman..aiman...kadang2 perangai nakal tu yang kita rindukan tau...

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

huhuhu..kes naya tu...saya ni nasib baik jenis tak bersolek so mmg takde alat solek yg dimusnahkan oleh anak2 hehehe...

Tu baru sorang tu..lum dua orang ni hah..ni dua2 nama aiman gak..tambah 2 org yg buat lagi kerja jadi double...

org penah cakap yg budak nama aiman ni nakal sikit sbb aiman tak kisah..hehehe..manalah tau...dulu masa nak bagi nama aiman ni lum byk lagi org gune rupenya sebaya dgn diorg ni dah beratus dgr nama aiman uuiihhhh...nak buat camne sabar jelah...

Jasfyra said...

abis ler mekap mama..hehehe.saya pun dah 2-3 kali kena camtu.sabar je ar..dah nama pun budak2 kan..geram tu mmg geram..skg ni kena simpan mekap tinggi2 ar kan.baru puas hati..hehehe

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin