supplement | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, September 10, 2008

supplement

uwaaaaaa aku tak suka makan ubat..huhuhuhu...skrg ni tiap kali lepas sahur kena amik 2 bijik vitamin...demi anak dlm kandungan aku gagahi jua...ewaahhhh..
asben kata..kalo lah dia leh tlg makankan..dia dah makan dah...ewahhhh buleh ler ckp...dah sah2 dia tak leh tlg mkn pon..huhuhu

masa peknenkan aiman dulu ..aku ada amik salindah lagi...tp sebotol tu tak abih pon..tinggal separuh lagi....membazir jer..so kali ni mmg tak beli apa2 supplemen lain melainkan ubat doctor jer..


ni first time aku tgk neurogain ni..kandungan utama fish oil...aku tak tau khasiat apa..
so arini aku wat research kat sini ..mommy to be or yg tgh breastfeeding elok amik


aku paste sket

Pregnancy - in the last three months of pregnancy, it is important that the mother-to-be has an ample supply of the omega-3 fatty acids. Around 70 percent of all the cells that made up the adult brain are formed during this period. The omega-3 DHA central to this process reaches the fetus from the mother via the placenta.

If there is insufficient DHA for the baby, fetal development may be impaired resulting in lower IQ and poor visual acuity




haa ada DHA EPA AA OA cam susu baby lagi tu...



ni pramilet=multivitamin.....sama la lbh krg obimin...tp bentuk dia beza sket ngn obimin yg aku dok mkn sblm2 ni..bukan dalam tiub kapsul yg licin tu..kalo dlm tiub tu aku sng sket nk mkn..licin terus telan masuk jer ..

6 comments:

PuteriSatu said...

nA...samala ngan akak...bercinta nak makan ubat kan...dulu pun akak ambik salindah gak masa peknen kan Aqilah...Alhamdulillah kulit anak halus kan Na...hiks (perasan puji anak sendiri)huhuh...

SaDi said...

makan... makan.. makan.. anak tu dalam perut ibu sekali jee.. so.. jaga laa dia bermula dari perut.... huhuhuhuhuhuhuhuhu..

Shais said...

salam,

rasa macam nak try la neurogainPB tu...sbb masih breastfed lagi.

shahi said...

ana.. dulu k. Shahi ambik jugak nuerogain nie time preggy.... the doctor said is good for the child's brain development... going for genius kids....hehehe

kirana said...

puteri,
hihi ana amik B1 jer kak..mmg kulit putih jer masa baby..dah besor2 ni mcm2 ada ...hehehe

sadi,
yes bos!sy menurut perintah

shais,
elok la try..sy abru abca jer kebaikan dia..dan sy plan nk proceed pas bersalin nnt utk breastfeeding gak

k.shahi,
wah bagus2...kena beterusan ni amik..hehe..harap2 genius la anak kite nnt :)

mazzuana said...

Ana, aku ada makan neurogain masa preggy dulu...pharmacist tu kata baik untuk otak baby, bagi baby cerdik..kata dia la..bukan aku kata..hahah...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin