pabila dia tiada | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, September 2, 2008

pabila dia tiada



lupa nk stori...hari sabtu tu aku mengalami kesakitan yg amat di bahagian perut..cam brixton hicks adanya...huhuu..tp aku gagahkan jugak pegi membooking segala tu....tahan sakit tu..
tp mood sedikit agak kurang la..sbb sakit kan..aiman lak lasak bukan main lagi..
so dlm keta tu masa otw balik...aku bebel2 cakap gini "esok aiman tak yah ikut mama la..aiman duduk ngn bapak kat umah..biar mama jer la kuar srg2"
sbb aku geram dia tak dok diam masa kami nak deal ngn kontraktor tu..huhu...

pas balik terus tido...asben lak gi opis stdby
bgn petang tu ..anak bbsitter datang nk pinjam aiman ..hehee..
selang 10min...bbsiter datang lak..bgtau nk mintak kebenaran nk bwk aiman gi tgk bunga api mlm tu..pastu esok pagi2 nya nk bwk aiman balik kota tinggi...kira 2 hari 2 mlm la aima tido kat sana....aku mintak permision asben dulu..then ok ..bg la.. (kiranya aku bebel tu cam doa lak kan...mmg betul kami kluar esoknya tak bwk aiman sbb aiman tak dak )


hari ahad
pegi sevey langsir kat casamoda..huhuhu aku tak jmpa yg bekenan...
pastu pegi lak tgk umah utk wat report defect tu..tgh2 wat tu org plaster ceiling datang..so tak yah la wat apoinment mgu depan..aku bgtau style aku nak..tp over bajet maaaaa..huhuh...kalo wat style ceiling drop tu..kat living saja..kat dining wat biasa..kos rm2500....lagi satu takut susah nak jaga..habuk ke apa kat dlm celah2 tu kan...lawa mmg lawa..last decide amik yg sesuai dgn bajet...celing drop jugak..tapi tak dak la lampu di celah2 tu...ikut kemampuan la kan...
harap2 hasil nya ok la nnt..

so settle la 3 menda spt tajuk entry sebelum ni..grill,kc dan celing ..tu pon dah terlebih bajet..huhu..bajet ciput la katakan...
yg belom settle..langsir,wiring utk tmbah extra poin n soket,lampu kipas,cat(kalo ada duit lebih)
tile kat porch tu kemudian2 hari lah..mmg buat yg basic2 ja dulu

ya allah..murahkan rezki hambamu ....

2 comments:

atty's said...

dah elok ke sakit peyut..

kirana said...

atty,
dah..hehe tp kali ni kena habiskan ubat lah..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin