dilema lagi...huhuhu | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, September 19, 2008

dilema lagi...huhuhu

Emel yg masuk petang smlm betul2 membuat aku dipersimpangan dilema...

Pekeliling Panel Hospital Pakar utk TNB staf..gitu lah attachment yg dikirim oleh asben
baru ja aku dah lega senang hati dapat checkup kat Columbia...sob sob sob

aku membaca baris demi baris pekeliling tu...trusss scrol down tgk ..Columbia dah tak termasuk dlm list ...argggghhh tensen2!hanya satu ja panel kat sban ..KPJ sban lah


abis camnerrr??

Option 1
Teruskan checkup kat situ..(ni guna MIMOS punya coverage) ..bersalin nnt guna duit sendiri dulu..then claim lepas tu... (ni yg sakit ni..nk kena kuarkan duit huhuhuu)

Prob.
Takut mana la tau tiba2 kena csect ker mcm 2 thn lepas..pastu apa2 complication lagi ker .kita tak tau kan..mau kena mahai giller nnt..jenuh nk siap duit beribu riban ..
mcm dulu..walopon kos aku dah over limit yg TNB kasi..tp tak kena bayar pon yg baki derang tak cover..tak tau la..hospital billing kat derang cmner..



Option 2
Transfer checkup ke KPJ sban dan bersalin disitu..duit tak yah kluar..GL cover

Prob.
Takder doc muslim perempuan.Kalo terpaksa jugak..aku proceed jugak lah..tp malasnya nk kena mintak ref.letter lagi..dah bukak rekod kat columbia nk bersalin kat sana ..


Haaaa tulung aku huhuuhuh..aku nk tny org yg dh experience bersalin n check up kat KPJ nih...

2 comments:

PerantauSepi1306 said...

uihhhh komplekskan bila kes camni terjadi.. guna GL memang mudah lorr tapi doc plak tak besh yek... semoga dapat penyelesaian terbaik untuk ana, K

feeza said...

kalau claim guna MIMOS alamatnya berzaman ler nk dpt.. cam skrg ni tgh tunggu claim dr bulan lepas x dpt2.. ada tu staff lain dr start tkr panel sampai skrg x dpt2...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin