mamai | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, September 25, 2008

mamai

pas berbuka kat kelab tasik tu..terus gi masjid putra ..kat kelab tu surau kecik ramai org
ada 2 peristiwa berlaku kat masjid

1.aku hampir2 terperangkap dalam lif
-kan nk turun amik air smyg ada lif ke LG kan..malas nk guna tangga..semput aku..dah la baru pas mkn ..pastu aku pon naik la lif..smpai ke LG..lif tak nak bukak..jenuh aku dok tekan button open tu..tak bukak gak..tak bunyi apa lak tu..tekan naik ke G balik..tak jugak gerak..dah panik jugak ni..

aku tgu jap pastu baru lif naik atas balik sbb ada org tkt atas tekan nk masuk..sib baikkk..
pastu aku ngn makcik tu try skali lagi..sama jugak tak nak bukak..kena tunggu org luar tekan nk turun...huhuhuu..sib baik la selamat gak kluar..pastu guna tangga la..


2.kereta kena blok kat parking
-hihi padan muka jugak kat kitorg..sbb nk gi alamanda tu terus kluar..tak terawih dulu
bila sampai kat kete jer tgk dh kena blok...adoiiii dah la tarik handbrake lak tu...
sorang lagi mamat tu nk kuar jugak pon sama kena ..mcm2 gak la kluarr dr mulut dia..

lg satu..tak leh nk salahkan jugak..org nk smyg nk parking tak dak tmpt..aku heran gak..sebesar2 masjid..parking nya seciput..

pastu kami pon dok tgu dlm keta..tup2 ada guard lalu..mai tlg tolak keta blkg..kami tak pasan lak kete iswara blkg tu tak tarik handbrake..so dah berjaya tolak sket utk kasi ruang kami kluar..jenuh gak la dok adjust stereng kiri kanan...tp selamaatt la kluarnya..
(aku ckp ngn asben,,hihi org suruh terawih dulu...tu yg kete kena blok tu)


berdesup pi alamanda...byk kedai bukak lagi..930 kut time tu..tiba2 asben ajak tgk wyg...
adoiiii ..aku mmg tak larat dah ni..nk round2 kejap je kat alamanda tu..
pastu gi jugak tgk tiket apa yg ada..asben nk tgk cete WALL E ..huhuhu aku kata tak brp best ..nak gak tgk..

aku..kul 1015 smpai abih cete aku tido..sbb aku ngntuk..letih..sakit pinggang dok kerusi wayang tu..asben la tgk srg..aku dgr2 jugak dia dok gelak2..hmmm..

pas abih tu terus balik..aku dah agak mesti dia ngntuk giler bwk kete ni..
aku nk tlg drv pon aku letih ngntuk..so biar jugak dia bwk..

dlm kemengantukan tu bjaya juga smapi RnR sban..beli koci n air utk bekalan ...tapiiiii
smbil dok kunyah koci tu..leh lagi mata tu ngntuk!

lepas smpai exit PD aku terlelap kejaaaaaappp jerrr..bila aku jaga..aku tgk gelap jer jalan..
rupa2nyaaaaa...terlepas exit senawang!!!boleh gituuuu...hangin ja aku rasaaaa
cmner la dia leh mamaii sgt tu...tau jer la..pas snwg..kena exit rembau nun..24km lagik ayoooo
pastuh nk patah balik semulaaa..tensen sgt!aku muncung jer dlm keta malas nk ckp..tak tau nk kata apa dahhhhhhh..penat!dia leh gelak2 lagi ..aku nk bukak mulut senyum pon tak larat dah huhu sabar2

sbb tu la aku tak bgn sahur arini huhu....smpai umah dah kul 1230 lebih..ngntuk gilerrrr

2 comments:

SaDi said...

mesti rasa masa tuuu berlalu sangat lambat..... :)

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

uih rajin tul tgk wayang..
saya nak tengok tv kat rumah pun rasa cam malas sbb ngantuk hehe...
ape lagi ngadap komputer..ikut mood je...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin