cabaran kejiranan bermula... | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, September 15, 2008

cabaran kejiranan bermula...

ecewahh..tajuk skema giler hehe..
aku bukan tak suka idup berjiran..ekceli sedih jugak nk pindah ni..walopon nk ikut tu aku mmg suka environment taman ni..yer la dah taman baru kan..tp sedih nk berjauhan ngn bbsitter jugak..k.chom tu pon sedih kami nk pindah sbb dia kata nnt susah la nak amik aiman time weekend ker .nk gi jalan2 ker...

smlm saje gi tgk umah..nk tgk dev.dah betulkan defect ker belom..
sampai ajer tgk meter air dah pasang..yeayyy..tak sabar2 lak try..
masuk umah tgk seme defect dah diperbaiki..cepat la jugak depa ni wat keje

tapiiii..bila test air..tak jalan pulokkkk...ehmmm adakah tangki belom penuh?tp air kat dapur kan direct dr meter patutnya ada la..tp tak dak jugak...tak pa la..nnt call mantenance la report


pastu tgk ler ..jiran blkg umah aku..dia dah wat tembok pemisah huhuhu..hehe..tak leh ler aku nk berjoyah bergosip sana sini :P ...jgn nnt jiran kiri kanan aku wat tembok jugak udah ler..

sib baik la dia plaster jugak sebelah umah aku..kalo tak mesti burok view umah aku uhuk!
ni la kan..idup berjiran kena tolak ansur..kadang2 taste kite tak sama..org tu nk pagar gitu..org ni nk pagar gini..aku harap2 org sblh aku kalo nk wat tembok pon bior la bekenan di hatiku ewahhhh


smlm tgk jiran depan sibuk dok cat pagar..maybe derang masuk b4 raya kot..
jiran aku belah kiri kanan tak nampak muka lagi..

5 comments:

Faina Arisya said...

bila ana nak start pindah? dah wat renovation lum rumah tu?

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

best arr pindah rumah baru..dulu masa saya baru pindah langsung tak kuar rumah..segan takut malu mcm2 ada pasal sebelum ni hidup tak penah berjiran masa kat rumah mak dulu..terperok dlm rumah je..

rumah jiran jauh...malas nak jengah masa sekolah dulu ader ler pasal berkawan...skrg bz memanjang hehe..

selamat berkemas ye..

PuteriSatu said...

na...akak lak yang excited ana nak pindah umah baru..hiks...bila nak pindah nih...? nanti hias lelawa tau..akak nak datang...wekekekek..

tapi mang satu cabaran kan...tengah berbadan dua ni pindah umah...tak per..tak per...ana ni bab umah mesti dia semangat nih...kan...

kirana said...

kak faina,
lom wat reno lago..tgh nk check nk defect lagi..maybe start awal bulan 10 dan pindah bulan 11 kot

nrina,
ehhe...kite pon malu gak sbanrnya..tp kena bramah mesra la kan....nk berkemas tu berchenta la jawabnya

kak puteri,
mmmg mencabar sket le ngn badan dua ni ehhee..tka pe la..pelan2 hias la..akak dtg jer la ..umah kosong pon :)

PerantauSepi1306 said...

ana nak pindah ke mana lak neh? tak pe dun worry bout the jiran thingy.. yang penting kita mesti senyum selalu dan rajin2 gak tegur orang lama kat situ kan... apa2 hal nanti lelama misti rasa homey jer dan asyik tak sabau nak balik umah.. hehehehe

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin