wiring and plastering works | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, October 14, 2008

wiring and plastering works

LETIH!!

wah mcm aku lak yg wat kije kan..hihihi..walaupon kami ni melawat site ja..
tapi penatnya mak aihhh..tengahari panas terik lak tu kan..


mak yong kena interframe dulu..

keje2 wiring baru bermula...sob sob sedih tgk umah ku kena ketuk

kat dapur

utk lampu pagar n door bell





plastering..belom kering lagi..nnt keje2 mengecat balik
banyak lagi gambar..letak sket2 dah ler..

uwaaaa..yg aku kata letih tu..yer la nk manage org wt keje kan..
wiring org lain..plaster org lain..cat org lain..adoiii....

letih 2 3 kali gak ulang alik gi umah ..nk bukak pintu..pastu kami pi cari lampu kipas...
nak bg kunci..kat indon aku kureng percaya sket

sbb amik org lain..sbb masing2 kepakaran lain2..derang admit awal2..kalo buat takut tak lawa..
so dari berisiko..upah yg reti wat la kan..

ni la kesusahan yg dihadapi bila nk wat wiring umah dah siap
..aku dah call developer aritu nk tmbah poin sbgainya masa umah belom siap..
jwp : aku konfius..sama ada aku terlewat call atau..derang kata tak wat tmbahan sbb susah nk monitor..kalo nak kena tmbah kemudian..


apa2 pon..wiring n plastering dah settle..cuma nk tgu simen kering nk upah cat plak..
skrg ni tgh wat plaster celing..nnt kalo ada pic aku tepek lah progress

sabtu ni..nk fitting lampu and kipas..


sbb tu ler wiken aku tak sempat gi beraya..dok sebok uruskan hal ni jer..
kpd kwn2 yg jemput tu..sori sgt2..kalo sempat dan tak penat..mmg aku pegi..paham2 jer la keadaan badan dua aku ni :)


yg bestnya...asben tu siap bwk spare sweater...konon2 nk tgk wayang sementara org wat keje..ahhahaha..tak sempat pon nk jejak ke jusco!

6 comments:

amizah said...

bestnyerrr..tak sabor nak tgk rumah kirana siap....

PuteriSatu said...

Na..lain orang lain upahnya ye na..tak leh orang yang wiring tu sekali catkan tak leh ye...?

KV said...

pesen gini eh rumah beli ngan pemaju? Mcm kv, before plaster, awal2 dah tebuk dinding.

rynas said...

bestnyer tengok progres umah Ana..tak sabo kita pun nak ada umah sendiri gak

kirana said...

kak amizah,
hiks..biasa je kak..buat sket ja pon

kak puteri,
ikut org tu la..kadang2 dia qutoe rege skali seme..tp org wiring tu kata dia tak terror plastering tu..tu yg upah org lain..mmg payah sket la nk bg sama balik ngn dinding asal..kena expert

kv,
stgh dev amik tambahan poin masa kite beli tu..tp masa ana beli ana lupa nk tny or bgtau nk tmbah poin..

rnas,
best..poket koyak rabak heheheh

PerantauSepi1306 said...

wahh.. tak sabo nak nengok next progress nie.. tp tu laaa memang letih sket layanss umah baru nie...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin