lampu dah pasang! | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, October 20, 2008

lampu dah pasang!

fuhhh..penat tau mencari lampu..biasa la aku ni cerewet..nak yg simple2 jer lampunya
last stesen kat kedai top ten puchong..hehehe..dari seremaban ke puchong..jauh tuuu...thanks to k.shahi menemani aku memilih

ekceli elok beli kedai dekat2 jer..cam aritu beli kat puchong kan
masa nak pasang..choke tak berfungsi..kalo dekat2 leh gi tukar kan..ini jauh ..maka terpaksa la beli sdiri..rm7 satu choke tu..duit jugak kan!

ada yg mentol tak nyala..bila test kat kedai nyala..bila balik pasang tak nyala..check holder seme ok dah..brp kali dok ulang alik pi kedai lampu..penattttttttt

dah la ada kejadian di tengahari rembang lak tu..menguji kesabaran yg amat sgt!nnt stori next entry lak

meh layan gambor lampu ku yg simple2 jer ni..gambor siang..gambor malam tunggu karang2 aku letak..baru naik seri waktu mlm..tak sabar nk pindah rasa!


lampu kat patio..ring tepi tu color cam tembaga gitu..macth la aku tgk nng color cat tepi tu ehhehe.. murha saja..rm23 ..kedai top ten puchong
l

kat balkoni family hall..asben yg pilih ni..amthyst lite sban..mahai la kedai ni..not recommend!


kat dapur..also dari amethys sban ..ada cacat sket kat celing tu..nk kena repair sket


ha amik ko..lampu pagar..aku suka!mencari kat sban jmpa yg bulat jer..aku mmg nak plain gini jer..ni beli kat kedai top ten..rm20 jer



lampu kat porch ..kat kedai fancy sban ..mahai lah aku rasa..huhu

ni pon nk letak gak tu hehehhe..lampu ni kat bilik2 selain masterbedroom,tandas dan yard..ekeke beli kat kedai hardware rm14 jer..jimat duit!


ni door bell...ding dong ding dong...amik yg plg murah..rm60...yg lawa2 design seme wireless punya dan mahai beratus2 smpai cecah 3 ratus pon ada..huhu giler..
tp SA tu kata..wireless slalu prob..so bior la huduh pon kan..tp tak dak problem ekkekeke (ayat org takdak duit!)



lampu kat balkoni master..dari kedai kat sban..tak igt nama apa kedai

ni lampu kat depan bilik air master..asben's choice..dari kedai rekalight s2 ..

lampu master bedroom..dari kedai topten

lampu kat tangga..asben gak pilih ni..

lampu family hall


ok ni gambor sbaik saja org tu siap pasang..gambor waktu mlm nx entry lah..
hehe.jgn bosan ya bu...entry ku kisah rumah ku saja..
aku letak rege2 tu sbg panduan kat kwn2 kot2 le nk bajet2 kan..tiada niat nk show off or sbagainya yer..ala lagi pon bukannya gah mana pon nk kata show off ke apa kan...
aku yg sederhana!

5 comments:

PuteriSatu said...

bagus..sila letak rege lebih detail ok.....senang akak bajet....

AyunasiA said...

meriahnya lampu dier. macam2 design. macam kedai lampu. bagus2 letak rege ler senang orang nak bajet.

SaDi said...

lampu kat porch tuu... sama design ngan lampu kat rumah sadi... tak mahal sangat... pasal beli masa sale... :D

kirana said...

kak puteri,
tgu nnt sy letak kos2 lain kalo rajin hehehe

ayu,
hiks..kedai lampu lagi meriah :)

sadi,
ye ke sadi..huhu..mahai la bg saye sbb lebih dari seratus hehehhe

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

uih...dah sama dgn kedai lampu hehe..segala jenis lampu ada..dasyat sungguh...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin