projek utk esok mlm | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, October 29, 2008

projek utk esok mlm

tengahari tadi..aku gigih kluar pi cari cat hehehe...
smlm kuar mlm cari byk kedai hardware tutup..so arini aku bgtau asben biar aku pi cari n decide color..


aku mula tu nk amik nippon ..dah salin code yg eric tjuk kat tv tu..
tp pi kedai cat tadi tak dak la nippon..yg ada kcc,jotun ngn ici dulux.

so aku pilih la color yg dekat2 nk sama ngn code aku nak mula2 tu..lbh krg jer
harap2 nnt hasil memuaskan hati ku...huhuhu takutnya bila cat nnt jadi color lain


aku tak gi sevey kedai lain dah....lagipon tengahari lunch kejap jer masa..ngn panas terik nk jalan2..tak kuasa i... :)

so amik yg 5 liter 2 tong jer..utk cat living kat depan jer..satu tong rm88 ..cat yg washable..kalo yg biasa rm86..murah2 jer...

tgk la hasilnya cmna nnt..

6 comments:

SaDi said...

bestnye mengecat... sadi suka sangat part2 menghias rumah nii... bestnyeeeee.... :D

PerantauSepi1306 said...

wahhhh dah tahap ngecat ni.. jgn lupa tu hasilnya nanti harus dikongsi disini ya..

kirana said...

sadi n perantau sepi,,,
hihi..ala sket jer pon nk cat..cat utk cover2 yg kotor2 tu..kat living ja kot..kalo lebih cat leh la ke tmpat lain

k.imah said...

cat jgn tk cat ana...alang2 belum asuk dok lagi senang nk cat..

amed said...

ingatkan sok mlm nk pojek..
heheh..

ana, nk tanya mcmana kita nk letak satu foto/banner yg sticky sentiasa diatas shj ?

kena buat entry baru or
ada cara lain?

sori tanya kt sini,
geram pi kt kauter pertanyaan x leh nk komen

kirana said...

ermm....nak buat header ker?
nak letak gambar?

ke nak buat sticky post entry?


kalau nk letak gamba kat atas tu...add gadget jer..pastu drag ke centre

kalau nk sticky post tu,
mula2..tulis entri mcm biasa..publish mcm biasa..
pastu edit post,,edit bahagain "POST OPTION" kat bwh tu...edit tarikh dan masa selama mana nk sticky kat atas..

paham ker?

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin