keje2 plaster ceiling | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, October 15, 2008

keje2 plaster ceiling

progress day 1 : ISNIN

gambo gelap sket..sbb gi tgk progress mlm..pas balik keje..



bhg living..

tgk keje2 nak wat ni...mmg berabok teruk lah..

yg nampak wayar tu kat dining..
dah cover beam..nampak siling luas sket

ni tukang cat tgh explain cara2 dia wat bg rata kat asben..
susah gak oooo..aku igt main taruk jer cat gitu ..

rupa2nya ada step2 dia utk dinding kena ketuk ni..
1.mula2 kena kikis bg rata ngn kertas pasir dulu..
2.pastu letak simen putih lak..bg licin
3.baru sapu cat

kalo terus sapu cat jer..nnt tak rata nampak ..
aku igt upah cat rm50 ja....indon skrg pandai demand dah tu..upah cat rm150 tu..huhu

jadi kepada sapa2 yg beli umah aku nk nasihatkan :-
1.konfemkan ngn developer awal2 poin letrik yg nak ditambah..kalo boleh tny masa beli tu
sng..nng tak yah dok hack bagai..
aku terlewat call developer..mungkin dah lepas timeline derang ..

2.kalo ada plan nk wat plaster siling tu..wat la sblm masuk umah..jgn kata nnt dah masuk bila2 nnt baru nak wat..sbb aku tgk keje2 dia mmg berabok teruk..so sila letak bajet utk plaster siling sbg MUSTAHAK jugak hehehe..unless u rasa tak plan nak wat langsung masa depan nnt..

2 comments:

Shais said...

salam ana..

tak lama jer lagi, siap la rumah ana ye.

PuteriSatu said...

tuhla kan...kira klu nak buat plaster ceiling ni mang kena buat awal..klu tak..baik takyah terus kan Na kan...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin