LIFE IN THE FAST LANE | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, August 14, 2009

LIFE IN THE FAST LANE

"haiiii pakai kete besau..smart tag pon tak mampu beli ker.... "

"ceh..punya berlagak ko potong aku..last2 beratur kat lorong tunai..apa kesss hihiihhiih "

"alahai...punya lah kalut potong laju giler..last2 kat tunai jer beratur "

tu semua bisikan hatiku :)

hehhee..ish riak nya aku..tak baik tak baik
tapi memang ada aku berkata2 jugak la...hehehe..
time aku bwk kancil..lalu smart tag dgn bangganya memotong kete2 besar yg tengah Q kat lorong tunai

owh jahatnya aku

mari kite berfikiran positif..anggap saja lah..
-mereka first time user
-mereka kehilangan kad touch n go (ni kes suami saya)
-kad mereka rosak ( macam kes aku heheheh..aku return dapat balik baki dlm kad..tapi 3 minggu la tunggu)

siksanya aku masa kad rosak..aku tak beli baru lagik...igtkan derang nk ganti kad baru..tu aku tunggu..rupanya derang pulangkan duit jer..
aku tak sanggup nak Q kat lorong tunai ..manakala lorong laju tengah kosong..owh sakit jiwa ok.

sebenarnya aku baru ja pon menggunakan smart tag..ehehehhe..riak bukan main lagik
bukan apa...masa depa offer rm50 dulu..mcm pisang panas..sehari dah habis.tak sempat beli..
pastu ..time aku pi beli...habis habis habis

pastu baru2 ni dapat chance nak beli ,,tu pon aku beli kat tol kajang..tol sg besi habis..tol senawang habis..
satu hari tu aku tny kat sg besi...smart tag dah ada ker..dia kata owh baru habis semalam
3 hari jer dah habis..derang hantar 200 ketul jer..

harga pon dah tak dapat rm100 lagik
dh naik rm110 ..plus touch n go card rm20 ..so rm130 total

huhu patut la org berebut masa rm50 tu



yezzzzzzzzzzzaa...sambil tersenyum aku lalu tol :)

23 comments:

dekja78 said...

cehhh ana..berlagak tak hengaattt tuuu...hehehehehe....

Abang Long said...

Sampai bilakah kita mesti membayar TOL ?

ALAF21FC said...

Bergaya diatas jalanraya ... hehehe

buzzybug said...

laaaaaaaaaaa... selama ni x de smart tag ke?? isk isk isk... kita yang duk penang yang x de tol pun ada smart tag. hahaha... riak kejap. :P

kirana said...

k,imah,
biasaaa aaa nk kerek lebihhh hihihi

abg long,
abg long tny saya yer...hihii ok esok saya hapuskan tol

saya suka bayar tol :P

alaf21,
ya betulll.....hidup kena ada gaya cewahhhhhhhhhh


niza,
i tau la..tu smart tag masa u guna keja kat sini kan dulu hihiiiiii
saja la tu nak riak ngn kak ana :P

contactlens said...

Ana,sila la jaga elok2 smart tag tu,jgn display sesajer..ada member cermin kereta kena pecah dan yg hilang ialah smart tag jer...
dhlah smart tag ilang,nk repair cermin lg...

tp best gak klu tgk keta besar lain beratur,kita jer yg jalan ek? :P

kirana said...

contactlens,
aaa ya betul..
kami mmg tak pasang kat cermin...
sbb kwn pon ada kena gitu..depa pecah curi

mmg best..rasa nak melambai2 tengok depa dok beratur hihihi jahatnya la aku ni
(tak baik 2x)

genny da bomb said...

kadang aku tak paham gak..takkan la hari2 ramai no 1st timer kat jalan kan..sll tng ng smart tag kosong..aku kalo lalu tol kajang..mmg rasa riak gak la sbb aku fast lane kan..tp 2nd fast la sbb touch n go kan..tak beli lagi pun smart tag tu..

so aku rasa ramai kat tunai sbb..ramai yang nk claim mileage..kalo masuk tngo or smart tag cemana nk claim??satu keja lak nk ngadap dorang mintak report penggunaan kan hehehehe...

cikda said...

ana
mmg ramai org xguna touch n go..padahal hari2 masuk tol..xsampai 50% pun pengguna highway pakai touch n go..smart tag lg la xramai..best biler balik kg la..lorong tunai punyer la pjg beratur..tuk balik raya tahun ni..better ade smart tag..surely semua pakat nak balik jumaat tu..

mama uzma said...

pendapat iena la kan...

smart tag atau touch n go tu kan ada nilai tertentu tuk isi..jadi yg cetek2 akai ni mcm sayang nak bekukan duit dalam tu kot..

iena pun plik..nape la dorang sanggup beratur panjang2...ishh klu iena dah bising dah..buang masa...!!

Ibu Emir said...

wah selama ini anda antara orang yang rajin beratur la yer..

kesabaranmu telah terbukti :D

my little family said...

teringat peristiwa pestine Stag nih..kami silap letak..bila lalu kat lorong tu, eh2..xnk terangkat lak palang tuh..panik sat..alih2..rupanya silap letak..hahaha...

my little family said...

pestine=pestime..silap pulak

kirana said...

geni,
aa mungkin la..tp ofis aku leh je claim tol..tak da resit
tulis pakai TnG

aida,
aa tu la aku dok heran tu...tu yg jadi jem tu..


mamauzma,
hmmm.....rela beratur dari duit beku hehehe

ibu emir,
haihhhh ni nak perli apa ni hehehe
sblm ni pakai TnG..kdg2 pakai smart tag pinjam geng carpool hehe

k.ayu,
gabra la tu :P
smpai eja pon salah hhihi

buzzybug said...

hahahaha... berguna gak smart tag tu. :P

Mummy Dasy said...

kerek ye:) ... dah lama guna smart TAG ni kdg2 bile org lane cash panjang Q kite bukan main laju memintas, cepat pun cepat... gamaknye mmg berbaloi2

iamthewitch said...

cewah ... dah berlagak la ni dapat smart tag.... :P

siti nurbaiya said...

immy suka bawak laju..walauppun tak busy :)
tp beratur kat lorong tunai sbb tak mo beli smart tag, sbb jarang pakai tol *huhu* kami 2 pi keje tak yah lalu tol :)

kirana said...

niza,
kalo tak mau guna campak mai sini

mumydasy,
hihi rasa nak lambai2 ..hihih

meeyee,
hahahha saja nk berlagak :P

siti,
uhuk...jgn terasa yer..hihihihi
yer la org jarang guna buat apa nk beli kan

dekja78 said...

saje2 nk menambah komen..hihihiih

contactlens said...

Dh lama x kuar rumah...kelmarin kuar lupa bwk TnG, terasa la beratur lama kt Tunai....huhu

kirana said...

k.imah,
sila wat keje :)

contaclens,
hahahahah kecian2..dah la weken..lagik ramai org

contactlens said...

nk tny,klu beli smart tag tu mmg kena beli TnG card ke wlupon dh ada??rase cm nk beli...bleh 'berlagak' cm Ana raye nnti..hihih :O

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin