MULA2 LEPAS KAWEN,LEPAS TU LEPAS DAPAT ANAK,LEPAS TU LEPAS DPT ANAK KEDUA... | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, August 10, 2009

MULA2 LEPAS KAWEN,LEPAS TU LEPAS DAPAT ANAK,LEPAS TU LEPAS DPT ANAK KEDUA...

selepas kejadian beliau sakit dada yg dikatakan sakit jantung tu...aku memaksa jugak ker klinik
mengelat sungguh dia
pastu aku cakap..sebelmu gi pahang gi chekup dulu..kang jadi apa2 kat sana ladik susah

dengar jugak la dia cakap aku nih..
kami pi la klinik ..dah malam...nak tutup..doktor pon cam letih jer tengok
tka best lak tu layanan..doctor laki yg best tu tak der pulak

asben bgtau sakit jantung..dia tanya sakit mcm mana..sakit dihimpit ker,sakit mcm kena pijak gajah ker,sakit mcm kena cucuk jarum ker..
asben tak leh explain..
"mcm mana nak tau kena sakit jantung"
"kite tak leh tau mcm mana " (dalam hati aku..laaa dah sakit teruk baru dpt detect kerrr)
"abistu..mcm mana detect org yg sakit jantung tu"
"guna ECG"
"ha kalau gitu wat ECG la "

pstu dia tny pembantu klinik tu suruh sediakan alat2..pastu org tu kata rosak pulak

"rosak "
"kalau gitu bagi surat lah..kitorang gi KPJ "
"ok"

tu jer la..dia tak cek pon tekanan darah asben ker..apa2 jer la..kot la kan..

Isnin
asben dah selamat wat checkup..
doktor kata..jantung ,buah pinggang semua ok..
yg tak ok nya ialah KOLESTROL

lepas tu ..dia angkut beli list makanan yg aku tulis aritu hehe
tau takut nooooooo...pasnih sila ikut nasihat saya yerr (ehehe aku takut gak kolestrol ni)

kak su bukan nama sebenar bagitau suruh minum minyak zaitun first class..insyaallah ok
tak carik lagik pon..tobat la en ali ni nak minum minyak

dulu masa belum kawen ..aku suruh berhenti terus merokok...(dia ni bukan heavy smoker la..light2 gitu jer)
pastu dia kata lepas kawen

pstu dah kawen..dia kata lepas dapat anak

pastu aku tuntut janji..

dia kata lepas anak kedua..


ni dah anak kedua abg ooooiiiii....

walaupon dia tak merokok kat rumah...tapi aku leh bau la jugak..melekat kat baju tu balik keje


abg ,tak nampak kah ???gambar ke 3 itu?

10 comments:

genny da bomb said...

sehari sesudu minyak zaitun bleh kurangkan kolestrol..minum dia ni tak melekit..mcm biasa jek..tak berminyak pun mulut hehe..aku penah try skali ja kakaka..

mama uzma said...

Ohh...en abg ku pun ada masalah kolestrol...tapi Doc suruh cari satu vitamin ni apatah nama dia kat farmasi..mmg leh bantu kurangkan kolestrol...nanti iena tanya en abg yee....

Abang Long said...

Agaknya dia akan berhenti lepas dapat cucu kut ...

my little family said...

nasib baik hubby MA xmerokok dan dia pun xsuka bau rokok.. MA lagi la...klu dia merokok..mmg awai2 lagi dh kn reject. hehehe

shaifulsafar said...

ana,
kolestrol dalam darah ke kat saluran jantung tu? sambil2 buatkan minum pagi/petang tu... letak je quaker oat... tak yah tanya2... buatkan jer... sure dia minum... hehehe...
bleh la membantu kurangkan kolestrol tu... kalau bab jantung ni jgn main2... saya baru buat ECG dengan ECHOcardio* pun dah cuak giler nih....

kirana said...

geni,
oo tak melekit ek..nnt suruh dia carik...masak pon kalu buleh guna myak zaitun kan..tp jenuh la.mahai


mama uzma,
okes..
ni dia cok mkn ubat doc kasi


abg long,
tu la pasal..tak insaf lagik tu

k.ayu,
aa bagus la tak merokok.tp kena jaga2 jugak..tak smoking pon leh kena gak..mcm kes asben kwn carpool saye

shaiful,
dalam darah rasanya..nnt konfemkan balik
oat ada kat umah tu..dia tu ler..makan kejap jerrr..kejap nak .kejap tanak

mama uzma said...

betui tu MA...
jgn ingat x merokok x leh kena...

en abg iena x merokok...
tapi kena gak..huhu

Fiena said...

ana.. kalo x lalu mkn saja oat tu, hang masak tu bubuh la skali.

aku masak nasi.. bila dh kering aku boh oat campur dlm nasi tu..
pastu kalo cam goreng ayam ka.. wat salut oat..
dh nk mkn saja beraat ja kan.. kena wat cmtu la
hehehe
kena kreatif sket

cikda said...

ana
baca komen fienah lawak pulak..ni nak bg mkn anak ke bapak nie..siap kena modify2..

kirana said...

fiena & aida
hahahahaha
aku mmg tak kretip masak2 ni fiena ooooiii
beli biksut2 oat yg segera jer.hehe
takper nnt aku akan paksa gak dia makan

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin