MENIMANG CAHAYA MATA DENGAN UJIAN DARI-NYA | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, August 18, 2009

MENIMANG CAHAYA MATA DENGAN UJIAN DARI-NYA

teruja,ghairah,excited,apa lagi perkataan yg buleh sama erti
apatah lagik anak sulung,anak pertama,buah hati,mcm2 lagik la ungkapan

tapi

keadaan yg diharapkan tidak berlaku kepada adik ipar saya..iaitu adik asben saya yg bongsu
sedih,sugul,duka,risau,runsing,dan apa saja sebutkan saja yg sama erti
itu yg mereka alami sekarang

mereka berkahwin 08.08.08, tahun lepas..dan beberapa bulan lepas tu biras saya disahkan pregnant.gembira bukan kepalang..apatah lagik anak yg dikandung itu KEMBAR
ya kembar..mmg sgt excited..mcm kebetulan pulak..akak ku lahirkan kembar sehari selepas mereka bernikah.aku pon teruja lah..

adik ipar lak yg gabra..dia kata takut tak boleh handle...dah anak pertama kan..tak da experience
bulan berganti bulan..lepas tu..pada bulan ke 5 ..
seorang daripada kembar tu meniggal kat dalam...(satu kantung) ..doktor nak keluarkan tapi bagaimana..baru 5 bulan..maka tunggulah sehingga 7 bulan
maka pada bulan 7 ..sebulan yg lalu...operate lah biras aku ni..
baby yg hidup hanya 1.8kg...jadi bayi pramatang la kan..so sekarang kat ICU lagik

bukan sbb tu saja..ada sakit lain lagik iaitu..cecair dalam otak
pastu..membuatkan lebih parah lagik...paru2 nya dah kena jangkitan kuman..
dan terkini..kuman dah ke perut pulak

ya Allah..beratnya ujian untuk mereka...kite yang melihat ni berat mata memandang..
berat lagik bahu mereka memikul..
apatah lagik anak kecil tu ..menderita ...sedih2 huhhuhu
dan nafas nya bergantung dengan mesin :(
ada sekalik tu..doktor non muslim suruh cabut jer mesin tu ..uhuk..mcm dah takder harapan bunyinya

kami tak sempat pegi tengok lagik...dia ditahan di ICU hospital kat johor
biras aku pantang pon dalam kesedihan..yer la..anak tak der kat sebelah
buleh rasa mcm mana dia rasa..dgn keadaan dalam pantang lagik.

doa kan supaya anak kecil itu cepat sembuh dan sehat.

*************************************************************
okeh..ni gambar anak buah yg ke 27 (aisya 26,aiman 24 )
setiap tahun ada cucu mak aku ni hhihhiih
lahir 10 ogos baru ni..


muhammad halifi ,3.25 kg

ipar aku ni pon dah 3 kali csect.. ketiga2 nya hero
doktor pon dah ikat ..tak da rezki nak anak perempuan
lagipon cucu2 mak banyak lelaki...perempuan ni buleh kira


..doa2 kan dapat anak yg sehat..laki perempuan tu belakang kira..janji sehat

11 comments:

my little family said...

ish..kuatnya dugaan.... moga dia tabah..kn bg support byk2 kat dia tu...

~theha~ said...

uih..sensitif btol klu ckp psl baby @ budak nih...bace pon nak menangis..!!..moga baby tu cepat sembuh...macam2 dugaan yang diberi oleh-Nya..sume tu nak menguji ketabahan hambanya...moga adik ipar akak tabah & kuat...

:: HUSNA :: said...

lain orang lain dugaan-Nya kan..
semoga tabah...

genny da bomb said...

alaaa...sedeynye akuuuu...tak kuat aku nk dgr camtu..harapnya anak2 aku akan datang sihat walafiat jek..tak kisah apa jantina..

Ibu Emir said...

itu baru ana tulis dekat blog, kite dah rasia kesian, ape tah lagi mak ayah dia, yang terpakse tanggung tengok anak macam tu, and anak tu.. baru nak kenal dunia, Allah dah timpakan sakit untuk dia..

rynas said...

semoga mereka tabah menghadapinya. ingtlah ada hikmh setiap kejadian tu. ttp tu lah berat mata memandang berat lg mereka yg menghadapinya.

rynas said...

semoga mereka tabah menghadapinya. ingtlah ada hikmh setiap kejadian tu. ttp tu lah berat mata memandang berat lg mereka yg menghadapinya.

Diarihatiku1976 said...

saya setuju.. lain orang lain dugaannya... mcm saya dugaan tiada anak sehingga kini.. cam ner tu..

kirana said...

k.ayu,
aa ana takut nk tepon ..ipar ana srg lagik pesan jgn tanya pasal anak kat derang

theha,
tu la kan..dugaan ..
kite mampu berdoa jer


husna,
ya betull..


geni,
tu la..mintak bg sehat jer la..

mira,
huhuhu..kite yg dah rasa dugaan yg kecik pon dah mcm2 rasa..ini kan pulak dah 30 hari keadaan masih gini ..

rynas,
aa..harap gitu la..kite tak sempat nk jmpa derang lagik..kat johor nun..bila la nk pi

diarihatiku,
tu la kan.habuan masing2...ada dapat kat sini..kat sana tak dapat..tak per..usaha lagik..mungkin belum rezki lagik..jgn putus asa..jgn hirau apa org kata

buzzybug said...

kesiannya... mudah2an, sihat baby tu... :)

kirana said...

niza,
tu la ..mintak1 sehat la hendaknya

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin