KERANA MALAS...AKU NYARIS DISAMAN | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, August 4, 2009

KERANA MALAS...AKU NYARIS DISAMAN

semalam hampir buleh nak jadi hari malang kepadaku..hampir jer...belom lagik..
tengahari mcm biasa..keluar nak gi lunch (cafe ada kt dlm tp tak best)
sebelum tu singgah carefour nak post barang kat customer..

malas nk masuk parking dalam..so kawan aku tunggu dlm kete lah..park tepi jalan.. (line kuning)
dah melangkan jalan..aku nampak polis kot tgh dok tulis saman ...cepat2 aku patah balik suruh member aku dok tempat driver..hehehhe

selamat lagi time ni


pastu kami gi sri petaling pulak..nak gi makan sup tulang warung ani..kak shahi mesti pekena ikan keli bakar..
ok..park la mcm biasa tepi jalan...


tiba2...baru nak suap nasik dlm mulut.. (mmg la suap dlm mulut kan..takkan suap kat hidung kot :P) ternampak lagik polis tengah cek kete2 yg tak letak kupon...
mula tu aku nak pasrah jer la kena saman..sbb selang 3 kete lagik nak smpai ke kete aku..

pastu ..camner ntah dpt smgt nak pegi bayar tiket..lari2 lintas jalan.. (masa ni geng2 laki kat situ dok bg sokongan moral..ha cepat ha cepat..depa dok sorak)


bukak wallet ..alamak coin tak dak pulak
bukak kete amik coin dulu...ehhe masa ni berlakon seolah2 aku baru park..dan baru kluar kete lah..
pastu gi la bayar..

50 SEN jer pon.....tapi sebab malas nk berjalan gi bayar kat meter tu...hihhihiii

dah patah balik nak letak kupon tu..polis tu pon dah sampai kat kete aku..dah angkat pen nak tulis dah tu...aku dari jauh.."encik2..sabar2..nnt dulu..hehhe ni ada ni..."


"haaa ...ada tak pa.."dia pon gelak

kira selamat la kete aku dari disaman
seminit sangat berharga...cuba bygkan aku terlambar seminit bangun ..harusssss kena dah



nak bayar 50 sen ke nak kena samaan rm70?
pasni jgn malas2 lagik

p/s:kwn sy baru hilang kete nya semalam...parking kat luar apartment dia..semalam dpt berita promotion..semalam jugak dia hilang kete...
sabar yer bie ..

12 comments:

dekja78 said...

adventurenye korang semlm...hehehe..tulah k.imah tk ikut kot..kira tk cukup korum...heheheh

Abang Long said...

Dari membayar saman, lebih baik belanja kawan makan. Hehehe ...

genny da bomb said...

hahah nasib baik tak kena saman..aku kat depan opis ni lagi la..mbpj keja dok saman dabel park..abesss...cemana dh parking pun takdo kan..gilo gak kadang2 ape hal nk saman dh mmg takde tempat nk park..

weii smlm mati2 aku ingat hang nampak keta aku..sbb potong pastu betul2 dok depan aku..haha..aku mula dok ngelamun smbil dgr radio..skali nmpk keta depan plat cam kenal..hihihi..aku bg la high beam..sah la hg tak pasan jugak sibuk borak aku tgk sorang2 hihihihi..

MommyDania said...

sila rajin2 byr parking yek! kut nk sedekah kt abg polis, xyah bayar parking tu. hehehe

NaZa said...

sib baik sempat bayar 50sen.. klu x terbang rm70...

contactlens said...

alhamdulillah selamat rm70....so bila nk belanja kawan2 makan nih???hihihi :P

Iena said...

ini bkn malang namanya... inilah hr yg plg bernasib baik... :)

kirana said...

k.imah,
tu la pasal...ngn jem panjang giler biba

abg long,
kan..baik pi belanja org mkn..dpt gak pahala


geni,
aku ni tak alert la mcm hang..pasni akan ku usha seme kelisa biru hehehhe


momydania,
malas nk jalan pi bayar tu..peluh ketiah hihihhii

naza,
naya2..

contactlens,
kami rasa soklan tu patut diajukan kepada org yg komen ni..hehehhee
cuba tny k.imah..kami dah discuss nak pau org dpt durian runtuh ..

kirana said...

iena,
hehehee..ya betull...kite kena tgk positif :)

mama uzma said...

hai sbb kan x nak tiak peluh sanggup kena saman tuh...hihi...

kirana said...

mama uzma,
hihihi perumpamaan jer ...malas sbnarnya :P

mama uzma said...

itu lah masalah klu ada penyakit M kan...mmg x de ubat..hahaha

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin