DAHULU DIA DI DALAM BALANG KACA... | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, August 17, 2009

DAHULU DIA DI DALAM BALANG KACA...

mengimbau kembali saat aiman dilahirkan ..
aiman ada komplikasi sket masa tu...sebab dia dah terberak kat dalam
dan najis dah termasuk dalam mulut..
pastu doktor kata ada mcm jangkitan kuman dekat paru2


yg bernasib baik nya....jangkitan tu tak serius...kira mereka boleh usahakan lagik di situ
jika tidak mungkin aiman dah dipindahkan ke hospital lain
walaupon tak serius ..aiman masih bernafas dengan bantuan mesin..
masa awal2 lahir...aku tak pegang dan tak tengok anak ..hinggalah hari ke -3 dapat pegang dan susukan dia

tapi lepas tu kena masuk balang balik ..sbb bantuan mesin diperlukan lagik
huhuuh sedih tau...takut sgt masa tu


tu saluran oksigen ke hidung dia..masa nk susukan pon tak leh tanggalkan



ni kira baru sikit wayar2 berselirat kat badan...
bila tengok anak org lain yg lagik teruk kesnya...huhu mmg kesian sangat2

sekarang ...

alhamdulillah...membesar dengan sehat..dah tak der apa2 problem ngn paru2


ke merata ceruk hutan kampung seme dia nak masuk



ni dok rehat kat pondok mana tak tau lah..bapak bawak round naik motor gi tengok tanah kot


dah besar makin manja budak ni...


sebenarnya...
nak cerita tentang keadaan anak buah aku yg ke 28
nnt la next enri yerrr

8 comments:

my little family said...

Hero mesti la kuat kan? hehehe

PuteriSatu said...

laaaa...citer aiman sama ngan citer Aqilah ke?

dekja78 said...

anak k.imah arwah terus ana..hidup 18 jam aje..huhuhu..tk sempat peluk pun..dpt usap2 aje dalam balang tu..cz wayar penuh satu badan...and tk sanggup nk tgk keadaan die..

die pergi pun kita org xde kat sisi die..kes lebih kurang lah..dh terberak semua and ade lung infection..

Ape2 pun kami redho and digantikan dgn lebih baik..skang dh sepasang..ni tgh menunggu ni..samada ade isi or tak ni..huhuhu..takutnye...

kirana said...

Laaa... sian nyer si aiman. Mudah-mudahan sihat selalu. Mummy aiman jgn le sedih2... aiman gerenti sihat dan kuat!

~theha~ said...

erm...xsanggup rasenye tgk budak di buat cam gitu...bile kene kt anak sendiri,huhuuu...sedihnyer xterkate...alhamdulillah sumenye da selamat...aiman pon membesar dengan kuat & sihat..!!!

kirana said...

k.ayyu,
harapnya gitu lerrr

k.puteri,
laa aqilah pon kes sama ek..
sib baik skrg dha sehat kan

k.imah,
aaa lupa kisah anak k.imah yg first..huhu
tak per2 dia dah menanti di syurga

menanti yg ke tiga ?hehe awat takut puloookkk

kirana,
hi tak sedih dh skrg...cuma teringat jer..

theha,
aa..nak2 time kena cucuk amik darah ke apa ker...sakitt tuuuu
syukur skrg takde komplikasi apa2 dah

genny da bomb said...

oo ye ke..tatau plak aku dia smp kena oksigen suma ni..hang tadak citer pun..nuqman dulu jaundice pakai rayban tu je la..tu pun aku dah menangis cam apa tension kena buat suma sorang2 dalam spital..

buzzybug said...

hihi... ingat lagi kite lawat kak ana masa kak ana bersalin aiman dulu...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin