MINYAK TURUN 5 SEN | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, August 26, 2009

MINYAK TURUN 5 SEN

sebelum update cete merapu yg lain..aku nak tulis gak benda ni hehe
sebab aku baru tau pagi tadi..masa nak isi minyak..

pegi shell..derang tgh upgrade minyak hijau (ron95) ..pastu aku tak mau la guna minyak merah kan..mahai..hehe kedekut

pastu gi petronas...ohhhh rupanya dah upgrade new primax 95 ..murah la 5 sen
so tadi isi rm1.75 seliter..aku isi rm50..penuh hingga terlebih huruf F hhihi (adalah minyak sket lagik sblm isi tu)

ok tu jer..aku yg lambat tau news ni

10 comments:

SUZIE APAI said...

besar amaun turun tu...leh ler ronggeng2 ngan keta

hiks..aku tau bwk jer, asben yg ngisi..

NaZa said...

aku xpuashati pasal minyak ni... ada ke yg biasa kite guna ron97 dinaikkan, yg downgrade ron95 diturunkan 5 sen je... sepatutnya yg ron97 tu maintain jela harga, yg ron95 tu murahkan lagi.. minyak bukan mahal pun skang.. nk untung aje. huhu

my little family said...

Akak bab ni serah je pada suami..hahaha..sbb dia yg isi penuh tiap minggu..kahkah.. jarang la kn isi sdri.. :-p

my little family said...

kejap abe, kejap hubby, kejap suami..suka2 akak jek..hahaha..

mama uzma said...

hahaha...
iena lagi x tau apa2...
yg nak tahu minyak tu penuh tag je..untuk bwk kita org ronda2...

JMR said...

yeke..tak perasan lak..turun sempena gula takde kot..

kirana said...

owh patut la korang tak bising2 minyak naik ke tak..sbb ada tukang isi :P ,

kira aku ni berdikari habis la..tak depends kat asben hahahhaa

naza,
seme ron95 skrg...


jmr,
tadi perasan pon sbb derang letak signboard besar new ron95 tu..

buzzybug said...

dah start ye guna ron95... huhu... kite pun tatau...

kirana said...

niza,
ni dah bagitau ni,,harap maklum :)

hakiminwizan said...

bukan turun sebenarnya..
sebab RON95 dijual dengan harga RM1.75..
RON98 yang biasa kita guna dinaikkan kepada rm 2.00..
manakala RON92 yang kita panggil minyak merah tu..dimansuhkan..kalo ada dijual dengan harga RM1.70..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin