LHDN | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, August 28, 2008

LHDN

**maaf la yer kalo sape2 yg keje LHDN terbaca entry aku ni

skrg kan dah nak ujung bulan ogos..means dah 4 bulan lebih dari tarikh aku submit income tax.
aku nk kepoh gak sbb kalo kite lambat ..suruh cepat2 submit..tp bila kite cepat submit dilambatkan lak proses..

thn lepas cepat ajer derang refund ..sebulan dari tarikh submit dah dpt refund .
ni yg aku dok kejar ni..walopon sstgh org kata tak byk..tp pada aku byk la..kalo puluh2 ringgit aku ignore halalkan jer la..ni kira buleh la nk wat langsir duit tu hehehehhe

arini aku saja la call...aku ni suka sket call kepoh2 hehehe..pas ckp ngn pegawai bertugas...dia bgtau kata belom proses lagi..aku tny bila nak proses?tahun lepas cepat saja..
dia jawab lagi "kite proses lepas ni la...cik penah telefon ker sebelum ni?"
"tak penah..ni first time call nk tau status"
"owh kalo gitu kite proses la pasni..kalo tak call kite proses ikut giliran nama la...kalo dah call ni kite proses dulu la.."
"jadi bila tu saye leh dpt balik refund"
"sebulan or sebulan stgh dari skrg..cik bg no telepon cik..nnt kalo ada yg tak betul kami akan telefon"


haaa amik ko...kalo aku tak call maksudnya..berjanggut ler aku tunggu ...ntah bila depa nk proses...tak tau lak prosedur derang mcm tu...huhuuhu..

**smbg balik
aku tak puas hati sbb:-
-kenapa nk kena tunggu org tepon dulu
-pastu ..kalo ada problem kan leh jer contact terus...kite kan dah bg detail masa isi form...cam kawan aku..baru ni pegi la pej LHDN kat sban tny status..bila dah pegi baru bgtau...yg tahun 2004,2005 punya isi tak betul...wowwww..brp tahun tu baru nk sedar ke isi tak betul...aku tak paham.....

5 comments:

buzzybug said...

goshh!! kita punya yang utk tahun 2006 still x dapat2 lagi. kan kita dah pindah penang, diorg suh rujuk kat cheras laa plak. then kita suh member tolong. sbb dia ada kenal kawan kat lhdn, dorg call, then mintak banyak benda laa plak. sengal. borang EA dari 1st kita keja. adeh. dah la benda tu kat kg. cisss... nasib baik kita call. kalo x agaknya tak de apa2 action kot dari diorang. kalo nak ikut, if betul la diorang proses ikut nama, nama kita starts with N, so?? i should get 1st instead of u, kan? if ada problem pun with my refund, they should inform laa kan... ini idak. aiyooo...

KV said...

huhu...akak gaji kecik je. Tak kena cukai. Tp slalu kena isi yg bos2 punya dan staff lama. Dulu kan dorang mmg kena isi tak kira gaji kecik ke gaji besar.

Mama Mya said...

kita pun gaji cenonet jek huhuhu..

re = rasmi katil pengantin sampai x sihat tau..

kirana said...

buzzybug,
ayo lagi kecian..lamanya...skrg ni apa2 pon kena call kejar..kalo tak...mcm ni ler jadinya

kv,
gaji kite pon ciput ja...tp depa nk potong jugak..tu yg kena refund tu huhuh

mama mya,
sama la kite...gaji tak besar..tp kena jugak nk wat cmner huhuhu

Ibu Emir said...

itulah keje kite wak nak layan ngan LHDN ni.. macam2 nak mintak. bengang kadang2 tu..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin