Kerabu mangga berasap telinga meleleh air hidung | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, April 14, 2009

Kerabu mangga berasap telinga meleleh air hidung

ini menu makan malam tadi..seperti biasa ...menu mlm kami kalo beli luar mesti tomyam ,
kalo tak tomyam..sup tulang rembau...fuhhhh mmg sedap tau sup tulang rembau
so gilir2 la..tomyam..sup tulang..tom yam..sup tulang..


pastu aku bukak topik kesihata sket ...
"abg..kite mkn sup gini bagus tau.."
"nape"
"tak da kolestrol..sbb tak byk minyak,tak dak santan"
"tomyam?"
"ermm..tom yam pon ok gak..tak da santan kira ok la"


tomyam putih seafood..dari restoran tomyam turbo s2

asben bukak cete dia suka mkn tomyam ni sejak makan pertama kali kat vichuda tomyam tu ,fuh situ mmg raja tomyam kan..dulu2 ni masa mendating..aku ajak ler gi mkn situ,..
dah kena sekalik...nak lagi uuuuuuu

sejak tu la dia suka mkn tomyam alkisahnyaaaa


ini la kerabu mangga turbo...hihi mau berasap telinga makan..pedas gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
tp sedap..manis2 gitu kuah dia buat....mmg rasa nk leleh air hidung tu....
sapa penah mkn asam pedas kat melaka tu..tak igt nama kedai..haa situ mmg meleleh air hidung gak..mmg pedaassss giler asam pedas dia..pekat kaw2 lah..



ni sbg pencuci mulut..ntah apa dia ngidam makan mangga muda..haih mcm org ngandung peelnya..hihi..aku tukang support..mkn jugak lah..dh depan mata kan...


entry pagi2 entri makan..layan jer laaaaaaaaaaaaaaa

11 comments:

KV said...

akak kalo bab mangga muda tk kira mengandung ke tdk. Takdak musim.

genny da bomb said...

adussss...aku baca pun ada dah pedih peruttt...skang ni perut aku dh takleh pedas2 sgt...sakit perut nnti kangggg...apa lagi...buku resepi dah ada..bukak resepi buat sup tulang plakkkk hihihi

PuteriSatu said...

a'a..tul...sama KV...bab mangga muda ni..tak peduli time peknen ke idak....harus teringin je....

k.imah said...

laparnye lah perut tgk food tu...bestnye...

gadisworld said...

adeh..tgk tomyam ngan kerabu tuh lapor terus perut nih..dahler tak breakfast lagi nih..tingin lak nak makan mangga...

NaZa said...

aku ingat ko wat sendiri kerabu tu... yela.. kan baru beli buku resepi. ekekeek

MommyDania said...

ohh...aku tergoda pada tomyam & kerabu mangga tu. sedapnyee..mana pulak nk cari kerabu tgh2 ari nih

my little family said...

adoi..lapar la pulak tgk tomyam segala tuh..hihi..

kirana said...

kv,
tp time ngndung lagi ngada2 kempunannya hihi..saye pon faveret tak kira musim gak..tp sbb baru pas pantang ni..mkn pon jaga2 lagi


geni,
resepi tak dak sup tulang hehee..

k.puteri,
mangga dan perempuan ...heheh

gadis,
tu la akak saja display pagi2 hahaha


naza,
ko punya komen lagik pedas dari kerabu mangga tu tau!uhuuuuuuuu


mommy,
hih kalo nk mkn jugak..restoran bwh pokok kat sri petaling..hahaha situ tgh pon ada tomyam


MA,
MA dah kembali meriahkan komen saya :)

rynas said...

kecur liur tengok magga tuh. haruslah nak mencari lepas ni

kirana said...

rynas,
pi carik!tak pon buat sdiri :P

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin