LETCHUM! LECTCHUM! LECTHUM! U LALALA | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, April 30, 2009

LETCHUM! LECTCHUM! LECTHUM! U LALALA

aisya ke adriana?
nenek melaka suruh panggil adriana..sbb taknak sama ngn sepupu aisya..marsha..bunyi sya2 kat blkg kan

aisya dah 4 bulan seminggu


masih mencari2 muka sapa la aisya ni..ada org kata ikut mama...ada kata ikut bapak


bila rambut baby nk panjang???mama tak sabar lah
tak tahan tengok aisya botak jerr




kulit aisya sensitif pulak tu..kadang2 naik merah2 tak tahu punca
macam2 krim cuba..ni mama cuba angel baby balm lak..
kalo tak okay juga..kena gi jmpa skin specialist lah
kalo ikut buku rujukan mama (hihi nnt aku kluarkan entri buku ni)
untuk usia 4-5 bulan..baby dah pandai bermain emosi..
aisya pon sama lah.kira nak org melayan dia jer..kalo tgh dirve tu..nak aku cakap tengok muka dia..kalau tak tengok dia nanges...aduh cmna mama nak tengk jalan lagi
kalau dia srg2 kat blkg lagi la dia melalak..so terpaksa letak depan..
bahaya letak depan..sbb ada airbag kan...mana la tau kan..mintak simpang..

masa ni dia tengah seronok..aku dok nyanyi lagu burung kakak tua
tang "letchum!lecthum!lecthum! ulalala..... masa ni la dia gelak2 lagi kuat

brp kilo tak tau lah skrg..bulan 4 tak da immunisasi kan
ada pon yg optional..tak amik kot yg tu..amik yg wajib jer :P

p/s:mama ngn bapak nak gi homedec ...selamat bekerja semua :)

7 comments:

bie said...

aiceh...dating kat homedec ke hehe...skli tgk aisya ni mcm bapaknya..skali tgk ada gak mcm mama dia hehe..pggl aisya pun best...mcm dlm ayat2 cinta tu hihihi

genny da bomb said...

uik tak keje ke arini..aku pun tgh kompius anak hang ni ikut muka sapa..tak nmpk lagi muka sapa2 kat dia..tunggu besar sket la kot

:: HUSNA :: said...

aisya ok kot..
adriana cm panjang sikit.. pas tu cm de bunyi nama ko.. ana kt hujung tu..
nnt konpius plak pggl anak ke pggl maknyer... hihi

AyunasiA said...

kalau adriana tu macam panjang sangat. takpon pendekkan sket, nina ker, rina ker, dina ke, eh jauh sangat pulak. jangan nek nak sudah. hihihi

cikda said...

haha..xtau nak komen aper..
aisya or adriana..klu aku..prefer aisya..klasik skit...

Ajzie said...

salam ziarah......
tomei nya diaaaaa

kirana said...

BIE,
SYIOK PI HOMEDEC..SILA2 TERJAH
AISYA CAM LEMBUT SKET KAN EWAH

GENI,
TAK KEJO LA...GI MERENDEK

HUSNA,
TU LA TU..PANJANG KAN..NAK PANGGIL BEBEL2 PON PAYAH AHHHAHAHHA


AYU,
BAGUS GAK IDEA KO TU..TP DAH TERBIASA AISYA PAYAH NK TUKAR..BIAR NENEK DIA SRG JER LA PANGGEY

AJZIE,
SALAM ,TERIMA KASIH SINGGAH S :)INI...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin