medan ikan bakar Muara Sg Duyung | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, April 16, 2009

medan ikan bakar Muara Sg Duyung

okeh ni last station ..
sudah sekian lama tak makan ikan bakar kat melaka



ni first time gak aku sampai sini..selalu mkn kat umbai jer


sangat mencabar okeh!kan tepi muara kan..so mmg dikelilingi air lah..aiman lak nk duduk atas tembok tu..tgk ke laut..seriau weh...darah aku leh naik ke kepala aih tgk..

dah kite tak bagi..dia pi main tolak kerusi keliling dlm kedai tu..adoiiiiiiiii
nak makan mmg tak nikmat lah..
kejap lari tgk dia ..kejap duduk mkn...huhuuu



org yg diraikan tak amik pon gambo..


kupang masak apa tak tau..org melaka suka mkn kupang kepah gini kan


ni udang goreng pedas..sedap..tp tak nikmat sbb makan laju2
kalut nk kejar aiman lagik


sotong goreng tepung



ikan bakar yg best...aku buta nama ikan..tau makan saja



tauhu bakar kot yg ujung tu..tak rasa pon


aisya sng jer....tidoooooooo

okeh..camna nk end kan topik ni ek..
ermmm..overall ..sedap!
kul 5-6 petang tu pon org dah ramai..kalo malam tak tau lah

6 comments:

genny da bomb said...

lapaqnya aku tgk gmbr makanannnnnnnn

MommyDania said...

kejar aiman, kejar makan, smpt juga snap gmbr! ;)

KV said...

sedapnya.

Kalo akak, dina yg harus ku kejar, mmg rasa tak kenyang kalo makan kat kedai.

cikda said...

aku pernah dtg cni tahun 2007 kot..pastu baru2 ni gi Melaka..ingat nak gi lg..tp aku lupa nama Sg tu..puas cari kat GPS..nak gi umbai malas..last2 mkn kat kedai nama umbai..baca blog hg ni baru la aku ingat balik nama kedai tu..haha next time blh gi..

shaifulsafar said...

isk.... ana kalau cerita pasal makan... boleh buat org tak leh tunggu time lunch!...hahaha

kirana said...

genny,
ok la hang rasa lapaq..kalo hang rasa ngntuk bila tgk mkanan.tak dpt aku nk tolong

momydania,
hihihi dalam kekalutan tu snap..tu gambar ntah apa2..
jgn lupa formula
blogger=camera

kv,
betul2..tapau lagik puas..

aida,
ooo hang dah penah pi la..
aik dlm gps pon tak dak ke ..
weh dh ada gps tu takkan tak berani drv srg2 lagik..haha saja nk mencabar hang

shaiful,
tk sabar lunch...bekfes kan ada

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin