Yang mana satu masakan saya | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, April 22, 2009

Yang mana satu masakan saya

adakah yg ini?
adakah saya telah mencuba resepi dan petua nk masak kerang rebus itu?


bersihkan kerang ni..dan kecik molek


tomyam putih turbo lagik..ini mungkin korang tak caya kalo aku kata aku masak




dan ini lagi la korang tak cayakan kebolehan aku buat rojak ni




dalam gambar ni..hanya ada 2 jenis masakan yg aku masak ehhehe
mau teka kah?
tak yah la kan..sgt senang jawapannya

yaaa...aku belom masak kerang rebus lagik
aku suruh dia beli kerang bakar..tp tak der..dia beli kerang rebus
aku ckp ngn dia
"bila nk beli kerang ni..kata nk test power masak"
"tgk contoh yg ni dulu..."
sampai bila nk tgk contoh aku pon tak tau laaaaaaaaaa


**pinggan saya bercampur2..malas nk ikut set haha...ikut mana sempat capai jer**

9 comments:

genny da bomb said...

kekekekkeke...hang ni wat aku nk gelak plak..kalo aku ok ja laki aku beli luar..takyah la aku penat2 masak..ha bila hg nk test masak2 ni..aku dh agak lama pencen masak ni sejak dok pack2 barang ni..terer dak aku..pinggan mangkuk ng kuali2 suma aku pos dulu..hahahahaha...alasan takmo masak wakakakakakaka..

SUZIE APAI said...

boleh tahan ko yer...

hehhehee.....bila dh masuk pinggan sume,kira okey le tu..tak der la rojak tu masih dlm polistrin @ plastik kedai..
hahahaa

Mummy Dasy said...

klu me..lg senang klu hubby beli xyah penat2 masak hahaha ku makin pemalas la ni

shaifulsafar said...

kengkadang makanan kat kedai bukan selalunya sedap pun... sampai satu tahap tu malas nak makan @ beli kat kedai...

baik suruh bini masak... even telur goreng ngan kicap...terasa la sgt sedapnya...

p/s: yang ni bukan auta... jujur dari seorang suami... :-p

:: HUSNA :: said...

ok wat beli kt luar.. untuk isteri2 yg berkerjaya.. lg pon setakat 2-3 org nk mkn cm x berbaloi nk masak beria2kn.. lain la weekend...

kirana said...

genny,
aku pon malas gak..tp kadang2 tu ada gak teringin nak suami mkn air tgn isteri hehe

suzie,
heheh bahan bukti kena hapuskan dulu...teror ko

mumydasy,
kite ni ada mood gak...tp byk mood malas jer

shaiful,
ker waktu tu ko tgh lapar ?hihihi yo la..

husna,
aa..kite masak pon weekend ja kot..hari2 biasa ni sgt jarang sekali berlaku :)

shaifulsafar said...

eh... bukan kita makan time lapar je ke?...

diniedinar said...

walaupun kak dinie suri rumah, kenkadang beli lauk gak. sebabnya.. buntu taktau nk masak apa(alasan je tuh...) especially kalau hb keje petang. time tu nk manja2..

kalau hb keje normal shift @ cuti pun akak selalu msk tengahari.. mlm selalu mkn luar

kirana said...

shaiful,
hahahah saja ja nk kenakan ko..

k.dinie,
uish alasan mu tidak boleh diterima...hihihii

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin