Melawat melaka dalam masa 10min | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, April 15, 2009

Melawat melaka dalam masa 10min

hari sabtu lepas..ada majlis persaraan staf tnb kat melaka..
so ..kami pon join la skalik..mulanya plan nk main bowling kat mahkota parade
tp last minit cancel pulakkkkk

so kami pon meronda2 jadi pelancong di negeri lahir asben
laju saja dia ngajak naik menara taming sari...dulu kan peknen ..so ni mula la aktiviti2
sehat berfaedah ni :)

aku lak nk meronda dlm dataran pahlawan...hihi kat situ lagik berfaedah kekekekkeke
tapi biasa lah.. masalah parking di tempat2 tumpuan begini...adoiiii
letih cari parking..ngn sistem jalan parking kiri kanan... tolong la wat sistem parking bertingkat ker..senang sket..ni ngn ada lagi hatten square yg tgh buat tu..leh bygkan nnt kesesakan kat area tu bila dah siap nnt..

dah la ..tak larat aku nk menceceh kat sini...
lets the piccas do the talking.. (cavenzi..edit ayat u sket ek)


first time babywearing in the public..
well..org tgk mcm biasa lah...aku buat bodoooooooo
this is tummy to tummy carry.aku nk try front carry position..tak practice lagik cmna



kalo nk tgk betul2..sewa lah benda ni...kami tak sewa pon


si bujang ni..mmg tak dok diam..sementara nk tunggu turn..abih dia nk tawar keliling tu..
sampai guard tu dah larang tak leh masuk area dia dok jalan tu



aisya mengantuk sebenarnya..nanges jugak dia sementara tunggu tu





dalam menara tu..sementara naik...cameraman manjalankan tugas :)




dah start naik...



aiman excited..mcm sejuk ja kan ..aku pakaikan jaket sbb igt nk gi mall tmpat bowling tu kan sejuk..pastu tak jadik pegi..tak bukak la bajunya..bapak nya kalo tak suruh....hmmmmmmm

teka la sdiri nama tempat.. i duno

tu eye on malaysia....

menara ni ketinggian brp tak tau..tp melebihi 80m




ni aku tau..hehe dataran pahlawan






kalo seremban ada cendol leman dawi,cendol shariff
kat melaka ada gak cendol best..depan bgn merah tu..kat area2 kincir angin..
aku nk try..tp parking....huhu...asben kata situ kira popular gak la
pastu kalo kat ganu ada masjid terapung,kat melaka ada gak..
namanya masjid selat melaka..boleh la kalo nak gi smyg situ..tp jalan nak masuk tu mcm dia buat tertutup sket..ada tulis utk ke masjid ..
lepas turun tu..asben ajak naik bot/tongkang menyusuri sungai melaka
aku tak mo lagi..sbb panas..tak sesuai bwk asiya kan..walopun ada bumbung..tp panas nk berjalan nak gi tempat naik tu

pastu kami ke lain..ok sambung pasni pulak...
aku dah mcm promote melaka pulak wehhhh (asben aku kembang kuncup dah ni)
aku patutnya promote KEDAH!!! :P
so sapa2 nk tgk melaka..naik la menara taming sari tu..1o min gitu dia berputar
harga tiket rm10 utk dewasa..

9 comments:

my little family said...

bestnya dpt jalan2 kat Melaka. Akak pulak teringin nak p Genting.Dah lama x p sana.DUlu p berdua, kali ni teringin pulak nk p bertiga sblm jadi berempat..hahaha.... Walaupun akak bukan main ponn mainan2 kat situ..suke tgk je.. :-)

diniedinar said...

cam best je naik menara tu ek..dah lama tak pegi Melaka. rasanya sejak ada Alya..dekat 5 tawun tak jejak sana ;P

Mummy Dasy said...

Best..teringin gak nak naik..

kirana said...

MA,
genting mmg best..sy pon suka!


k.dinie,
cuba pegi bwk anak2 melawat negeri bersejarah...ewahhhh

mommy dasy,
try la..sy rasa cm nk try malam lak..nk tgk view malam lampu2 neon

QQ said...

Welcome To Melaka..yeah..

kirana said...

QQ
org melaka ker?

halinazairi said...

ana,
amacam.. okay ke pouch tu?
insyaAllah nanti..kalau ada peluang, i nak buat babywearing/clothdiapering gathering kat umah.

still dlm planning. kalau jadik nanti I will email u & update in forum.

anyway..saya last jejak Melaka..masa darjah 6! berzaman dah! :p

QQ said...

yup..anak jati melaka

kirana said...

lina,
ok..tp still kekok lagi..
wah nk wat gathering?bila tu...nnt update yer..kalo free time boleh la la join..selalu wekend penuh aktiviti hehe

QQ,
anak jati tu..anak balak tak da ?hihi acah jer

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin