PETANG2 KERJAKAN LAMAN | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, April 28, 2009

PETANG2 KERJAKAN LAMAN

petang ahad tu..tak gi mana2 pon..
pas dah rehat2 tido semua..petang2 keluar kerjakan laman la pulak
tak da update pokok baru pon..cuma kat depan kat pagar tu kami susun batu2 kerikil
dah lama susun..dulu ada carik batu kat sungai ..tp kecik2 pulak
so letak batu2 putih org wat tembok tu
gambar kat folder mana ntah


nampak tak rumput dah penuh tutup tanah..nak kena mesin bagi rata
nampak berbonggol rumput asal ngn rumput yang merebak



sementara kami dok pindahkan pokok2..cabut rumput liar
dia nih suka ria main air

bendi dah nampak hasilnya
nanti aku masak gulai bendi sulung hahaha..mai la umah mkn :)
limau kasturi
pokok limau purut dah pindah ke tanah..sbb dah membesar dgn jayanya
lawak tul masa proses pemindahan tu hahaha macam2 cara asben buat tak nak
bg pokok patah dan akarnya rosak
mmg salute la ngn dia..aku tak reti sgt tanam2 pokok
nak tanam atas tanah kena letak tanah jenis berbeza2..haha tak igt dah subjek kemahiran hidup tingkatan 3 ni
"terror gak abg ek..saya tak tau pon"
"anak petani......... "

14 comments:

bie said...

jgn lupa tnm pokok buah-buahan skali..bolehla kami dtg mkn hihihi

my little family said...

Ana, akak suka la kawasan umah Ana..ada tanah..leh tanam2..suke3..

shaifulsafar said...

saje jer nak kasi saya jeles... hahahah...

umah u ni rumah cluster ke ana?...jeles la tgk rumput tu....

semalam call I&P Jawi...dia kata company developer tu nak dimergekan jadi PNB development.... yang tak bestnya... proses merging tu mungkin akan menyebabkan lambat sikit dapat kunci......uh...

arediks92 said...

bendi tu sedap wat kari huhuhu :p

yantz-yeem said...

salam ziarah,
jom join contest kat blog saya...

kirana said...

bie,
bertahun nak berbuah cik bie..

shaiful,
ala..laman kite kecik ja..
nnt tanam la rumput..syiok tgk hijau2

alahai..masa ni la depa nk merge ek..gawat punya pasal la ni
sabar ler..kumpoul duit byk2 hahaha


jji,
mmg sedapp...

yanz,
salam..ok..jap gi kite terjah

SUZIE APAI said...

hiks...smgt menanam...bagus!! hijaukan laman jgn jadik cam utan sudaaaaaa

diniedinar said...

berkenan la dgn pokok bendi tu. semai benih ke beli kat nursery. kak dinie pun tgh projek hijaukan laman dgn pokok yg berpekdah :)

azreen said...

best nengok aiman main air....hehehehe....rajin tolong mama siram pokok yea....

Mak Su said...

bestnyer main air... nak join

cikda said...

dan nak nampak hasil tu taman hg..

kirana said...

SUZIE,
HAHHA..INSYALLAH AKAN DIJAGA HAHA...AKU SUPERVISOR :p


K.DINIE,
TABUR BENIH JA..BELI LA TANAH ORGANIK NGN PLASTIK HITAM TU..TABUR ..CEPAT JER NAIK

KAT UMAH SAYA TU BAHAGI2 KAWASAN..KAT BLKG UTK TANAM2 HERBA

DEPAN UTK TANAMAN HIASAN

K.AZREEN,
BIL AIR TINGGI GARA2 DIA TERLEBIH RAJIN SIRAM..ADA TU POKOK BUNGA KERTAS TAK HIDUP SBB TERLEBIH AIR KOT

MAKSU,
MEH MAK SU MEH...


AIDA,
BERBAKTI KEPADA TANAH..EWAHHH TIBA2 BG PERIBAHASA LAK HAHAHAHA

genny da bomb said...

bestnya ada tanah nk berkebun..umah aku tak cukup tanah nk kebun2 ni hehehe..mesin cepat rumput hang tu ana sure lawa nnti

kirana said...

GENI,
AKU DOK CARI ORG MESIN RUMPUT LA NI..TAPI KALO BOLEH NAK MESIN JENIS TOLAK TU ..

RUMPUT TU DAH PANJANG..SIAP ADA BUNGA RUMPUT DAH TU...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin